Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajări fictive pe numele a 41 de persoane în cazul unui funcţionar de la Finanţe Cîmpeni, suspect de fals cu fonduri de la şomaj

Publicat

Un funcţionar public de la Administrația Finanțelor Publice Cîmpeni, suspect de fals în acte oficiale a fost reclamat autorităţilor de anchetă, de către inspectorii ITM Alba, încă din luna martie. Constantin Toader este suspectat de fals, pentru că a angajat fictiv 41 de persoane, în două firme din Apuseni, pentru a beneficia de subvenţii de la AJOFM Alba. „Activitatea” funcţionarului de la Finanţe s-ar extinde până în perioada 2011-2012. La un calcul general, „venitul” anual al funcţionarului se întregea cu 246.ooo de lei din fonduri de şomaj.

Pe baza Legii 76/2002, pentru impulsionarea angajatorilor să primească în muncă anumite categorii de şomeri (persoane cu vârsta de peste 45 de ani, şomeri care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare sau persoane cu handicap), aceştia pot primi pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, adică 500 de lei.

Funcţionarul public de la Finanţele din Cîmpeni este suspect că a întocmit acte fictive pentru asemenea persoane şi ar fi beneficiat astfel de ajutoarele financiare de aproximativ 500 de lei pe lună de la AJOFM Alba.

Două dintre firmele pe care acesta „le ducea în spate” trebuiau practic radiate. În schimb, funcţionarul public ar fi ales varianta angajărilor fictive pentru şomeri.

ITM Alba a formulat plângeri penale pentru nereguli la angajarea a 23 de persoane la Danghiali SRL din Cărpiniş (Gura Roşiei), care avea ca domeniu de activitate prestări servicii în construcţii, respectiv 18 persoane la Diangelo Forest SRL din Ciuruleasa (Abrud), care se ocupa cu prelucrarea şi comercializarea lemnului.

Potrivit unor surse din cadrul ITM Alba, administratorii acestor firme îşi aşteptau actele care să dovedească că activitatea lor a încetat şi nu ar fi ştiut de angajările fictive pe care le făcea Constantin Toader, care se ocupa de contabilitatea societăţilor. Controalele inspectorilor la aceste firme au început din martie, însă funcţionarul public îi tot amâna pe reprezentanţii ITM Alba. La sfârşitul lunii mai au depistat că suspectul nu avea contract de muncă şi totodată era şi angajat al statului, la Administrația Finanțelor Publice Cîmpeni, fiind amendat cu 10.000 de lei.

Se pare că suspectul mai oferea servicii de contabilitate şi altor firme din zona Munţilor Apuseni. În prezent, bărbatul este cercetat în libertate, pe numele funcționarului Constantin Toader fiind formulate o plângeri penale de către reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Muncă Alba, pentru angajările fictive pe numele a 41 de persoane în scopul obținerii de facilități financiare de la AJOFM Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    vineri, 23.08.2013 at 12:48

    Dupa pensii fictive, acum, episodul doi, angajari fictive. Alaturi de paduri taiate. Si toate se intimpla in Apuseni. Oare ce urmeaza ?

  2. alin serban

    vineri, 23.08.2013 at 20:31

    Surprize,surprize din Tara Motzilor..cu sau fara Zana Marin,dar obligatoriu cu turcul evazionist..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate