Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajări în Armată 2019-2020: 790 de locuri – admitere la cursuri de specializare pe posturi de ofiţeri şi subofiţeri


Publicat

armata militari

Persoanele interesate de carieră militară se pot înscrie în această perioadă pentru specializări ce le permit angajarea în Armată.

Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, anunţă că, pentru anul de învăţământ 2019-2020, pentru formarea ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate, pe filiera indirectă, sunt scoase la concurs 790 de locuri pentru mai multe specialităţi militare.

Oferta de formare a ofiţerilor şi subofiţerilor 2019-2020:

Ofiţeri:

– specialitatea educaţie fizică militară – 13 locuri;

– specialitatea management financiar-contabil – 17 locuri;

– specialitatea justiţie militară – 11 locuri;

– specialitatea construcţii – 15 locuri;

– specialitatea psihologie – 8 locuri;

– specialitatea intendenţă – 20 locuri;

Pentru specializările de mai sus, termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale) este 31 mai 2019.

– specialitatea medicină generală – 5 locuri;

– specialitatea inginer de sisteme şi echipamente informatice şi automatizarea conducerii organizaţiei militare – 20 locuri;

Pentru specializările de mai sus, termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale) este 28 iunie 2019.

Subofiţeri:

– specialitatea construcţii – 24 locuri (termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat, inclusiv efectuarea vizitei medicale este 31 mai 2019)

– specialitatea muzici militare – 40 locuri (termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat inclusiv efectuarea vizitei medicale este 4 iunie 2019)

– specialitatea sanitari – 74 locuri;

– specialitatea forţe speciale – 40 locuri;

Pentru specializările de mai sus, termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale) este 7 iunie 2019.

– specialitatea comunicaţii – 103 locuri (termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat inclusiv efectuarea vizitei medicale este 13 iunie 2019.

– specialitatea auto şi mecanic conductor TAB – 26 locuri;

– subofiţeri, specialitatea comandant şi mecanic conductor tancuri şi autotunuri – 20 locuri;

– subofiţeri, specialitatea geniu – 48 locuri;

– subofiţeri, specialitatea administraţie – 5 locuri;

– subofiţeri, specialitatea apărare CBRN – 20 locuri;

– subofiţeri, specialitatea cercetare CBRN – 5 locuri;

– subofiţeri, specialitatea infanterie – 77 locuri;

– subofiţeri, specialitatea cercetare – 35 locuri;

– subofiţeri, specialitatea artilerie şi rachete – 58 locuri;

– subofiţeri, specialitatea informaţii militare – 10 locuri;

– subofiţeri, specialitatea poliţie militară – 36 locuri;

Pentru specializările de mai sus, termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale) este 12 iulie 2019.

– subofiţeri, specialitatea rachete şi artilerie antiaeriană – 60 locuri (termenul limită de întocmire a dosarelor de candidat (inclusiv efectuarea vizitei medicale) este 9 august 2019.

Candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

– să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere la cursul de formare;

– să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă/master, după caz, (cu excepţia celor care au finalizat studiile înaintea intrării în vigoare a ciclurilor de învăţământ tip Bologna), pentru ofiţeri, respectiv absolvenţi ai studiilor liceale/postliceale, pentru subofiţeri, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare, conform reglementărilor în vigoare.

Pentru relaţii suplimentare şi întocmirea dosarelor de candidat cei interesaţi se pot adresa Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Alba, cu sediul în Alba Iulia, str. Regina Maria, nr. 6, telefon/fax: 0258812291.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 300 de mașini de transport verificate de Poliția Alba. 103 șoferi amendați, un permis reținut

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au verificat 293 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, transmite IPJ Alba.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 12 -18 octombrie 2020, poliţiştii rutieri din județul Alba au acționat, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și mărfuri dar și pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară de către călători și șoferii de autobuze și microbuze.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 293 de autovehicule, dintre care 131 destinate transportului de persoane şi 162 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, din care 35 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 68 celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, una pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru că nu purtau masca sanitară de protecție, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transportul rutier.

Polițiștii au sancționat și 34 de pasageri care nu purtau masca sanitară de protecție.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru nerespectarea capacităţii de transport, 5 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, două pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

A fost reţinut un permis de conducere.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia infectată cu COVID, cu dosar penal după ce a părăsit domiciliul unde era carantinată. Unde a fost găsită

Publicat

O femeie din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a plecat de la adresa de domiciliu unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul Sars-Cov-2. Aceasta a fost găsită pe raza unui sat din județul Mureș. 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2020 dosarul penal cu nr. 2651/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că:

În data de 14 octombrie 2020, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu se afla la adresa de domiciliu din municipiul Alba Iulia, unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2, fiind ulterior identificată pe raza unui sat din județul Mureș.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT la Ocna Mureș. Pieton acroșat de o mașină, pe o stradă din oraș. A fost transportat la spital

Publicat

masina-politia

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut la Ocna Mureș. Acesta circula pe carosabil, în momentul în care a fost acroșat de o mașină. Se afla sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 8.30, un bărbat de 73 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului din oraș, l-a acroșat pe un bărbat de 37 de ani, care se afla pe partea carosabilă.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru primul și de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru victimă.

Cercetările sunt continuate sub aspctul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanța de înființare a Poliției Animalelor ar putea fi neconstituțională. Încalcă mai multe drepturi prevăzute de Constituție

Publicat

Ordonanța de Urgență care prevede înființarea Poliției Animalelor ar putea fi neconstituțională pentru că creează cadrul unor posibile abuzuri. Este vorba despre posibilitatea efectuării unor percheziţii la domiciile proprietarilor de animale, fără aprobarea unui judecător. Aceste prevederi încalcă tocmai drepturilor prevăzute de Constituţie: dreptul la proprietate (art. 44) şi inviolabilitatea domiciliului (art. 27).

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele şi va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi care va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Cel puţin asta susţine ministrul Afacerilor Interne. Doar că actul normativ are mari probleme în domeniul respectării prevederilor constituţionale.

Ordonanţa de urgenţă prevede posibilitatea emiterii de către poliţist a unui ordin de preluare a animalelor abuzate de la proprietari, dar şi posibilitatea efectuării unor percheziţii la domiciile proprietarilor de animale, fără aprobarea unui judecător. Aceste prevederi încalcă tocmai drepturilor prevăzute de Constituţie: dreptul la proprietate (art. 44) şi inviolabilitatea domiciliului (art. 27).

Eventuala neconstituţionalitate a ordonanţei de urgenţă poate fi constatată prin sesizarea CCR de către Avocatul Poporului sau de parlamentari, odată cu adoptarea legii de aprobare.

Mai grav, neconstituţionalitatea ar putea fi invocată de persoane care abuzează animalele şi care au fost sancţionate, cu riscul evident ca asemenea fapte să rămână nepedepsite.

Astfel, înfiinţarea poliţiei animalelor se poate face doar prin lege organică. În acest domeniu există deja o bogată jurisprudenţă a Curţii Constituţionale.

Sursă: Stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate