Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la Ministerul Afacerilor Externe: zeci de posturi diplomatice vacante. Condiții de participare la concurs

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe organizează concursuri de admitere în Corpul diplomatic și consular al României (CDCR) pentru ocuparea a 83 de posturi diplomatice vacante.

Sunt disponibile 52 de posturi diplomatice pentru profilul Afaceri Politice și 31 pentru profilul Juridic.

Tot în perioada următoare se fac înscrieri pentru ocuparea a 8 posturi de execuție specifice MAE vacante în domeniul controlul exporturilor.

Condiții de participare la concurs

Potrivit MAE, calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere de persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • are dreptul să ocupe o funcție publică, conform prevederilor Constituției și legilor în vigoare
  • se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituție și în legile în vigoare
  • nu face parte din partide politice
  • a urmat studii superioare de lungă durată la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, recunoscută de ministerul de resort în domeniul educației
  • cunoaște două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză
  • are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate
  • nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni; nu este incompatibilă cu dobândirea calității de membru al Corpului diplomatic și consular al României.

31 de posturi diplomatice vacante pentru profilul Juridic – înscrieri

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma Cariera MAE în perioada 14-23 iunie 2022.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 14 iunie 2022 (ora 00:00:00, ora României) – 23 iunie 2022 (ora 23:59:59, ora României).

AICI, bibliografia de concurs.

Profil Juridic – Drepturile omului: 15 posturi (Cod post: J-DO 2022)

Condiții specifice postului:

  • studii superioare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută de către Ministerul Educației
  • cunoaşterea limbilor oficiale ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (limba engleză şi limba franceză)

Profil Juridic – Dreptul Uniunii Europene: 6 posturi (Cod post: J-DUE 2022)

  • Condiție specifică profilului: studii superioare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută de către Ministerul Educației.

Profil Juridic – Drept Internațional: 10 posturi (Cod post: J-DI 2022)

  • Condiție specifică profilului: studii superioare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută decătre Ministerul Educației.

Persoanelor admise prin concurs în CDCR în cadrul acestui profil li se acordă grade diplomatice în funcţie de vechimea în domenii de activitate apropiate de cele ale Ministerului Afacerilor Externe echivalentă cu stagiile pentru gradele diplomatice, conform Ordinului ministrului afacerilor externe nr. 478/2020 publicat în Monitorul Oficial al României, nr. 222 din 19 martie 2020, Partea I.

Angajări la MAE: 52 de posturi diplomatice pentru profilul Afaceri Politice – înscrieri

Înscrierile se fac în perioada 20-29 iunie 2022.

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma Cariera MAE, de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Carieră – „Oportunități de angajare”, în perioada 20-29 iunie 2022.

Instrucțiunile în vederea înscrierii prin intermediul platformei https://cariera.mae.ro/, la concursurile de admitere în Ministerul Afacerilor Externe pot fi accesate AICI.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 20 iunie 2022 (ora 00:00, ora României) – 29 iunie 2022 (ora 23:59, ora României).

Bibliografia generală de concurs și bibliografia specifică de concurs pentru profilul Afaceri Politice – Cod post POL2022 pot fi consultate AICI.

Probe de concurs

Proba testului-grilă se va desfășura online pe platforma https://cariera.mae.ro/.

Proba scrisă se va desfășura în condițiile prevăzute de Regulament. Informațiile cu privire la data şi locul desfăşurării se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secțiunea Cariere – „Oportunități de angajare.

Proba interviului se va desfășura cu prezență fizică la sediul Ministerului Afacerilor Externe, conform programării candidaților admiși pentru această probă, care se va publica, în condițiile prevăzute de Regulament, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secțiunea Cariere – „Oportunități de angajare.

Informații suplimentare pot fi solicitate la Departamentul Resurse Umane, telefon 021-4311669, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 08.30 – 16.30, ora României, precum și la adresa de e-mail concurs@mae.ro.

sursă: mae.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax