Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la Spitalul Județean: Posturi pentru 7 medici și peste 20 de cadre medicale medii, scoase la concurs în februarie și martie

Publicat

s

Criza de personal din Spitalul Județean de Urgență Alba s-ar putea atenua în această primăvară după derularea concursurilor pentru posturi de medici, asistenți medicali, infirmieri și registratori medicali. După ce, recent, mai mulți medici s-au pensionat și după ce multe posturi au fost blocate, în luna februarie și la începutul lunii martie vor avea loc concursuri pentru ocuparea a 30 de posturi: șapte pentru medici, 14 pentru asistenți medicali, 6 pentru infirmieri și 3 pentru registratori medicali.

Într-o conferință de presă, staff-ul tehnic al spitalului a prezentat calendarul examenelor ce vor avea loc în următoarea perioadă pentru ocuparea celor 30 de posturi, toate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba.

Este vorba despre 2 posturi de medici UPU (pentru care s-a înscris un candidat), 1 post de medic dermatolog (pentru care s-a înscris un candidat), 1 post de medic hematolog (pentru care s-a înscris un candidat), 1 post de medic cardiolog (pentru care s-a înscris un candidat), 1 post de medic neonatolog și 1 post de medic interne.

Pentru cadre medicale medii, au fost scoase la concurs 14 posturi de asistenți medicali (pentru care s-au înscris 83 de candidați), 6 posturi de infirmieri (pentru care s-au înscris 14 de candidați) și 3 posturi de registratori medicali (pentru care s-au înscris 64 de candidați).

Examenele vor avea loc în datele de 17, 20 și 26 februarie pentru posturile de medici și în 24 și 26 februarie și 3 martie pentru posturile medicale medii.

Potrivit managerului spitalului, ec. Nicoleta Coșarcă și directorului medical dr. Dan Crainic, pe secția de cardiologie a spitalului au mai rămas doar 4 medici, după ce doi s-au pensionat recent, iar din 2004, nu a mai existat în spital un medic hematolog, cu excepția ultimelor trei luni când serviciul a fost prestat de un medic voluntar.

Medicii care se mută în Alba Iulia pentru a se angaja la Spitalul Județean de Urgență Alba au la dispoziție, din partea Primăriei, locuințe renovate pe străzile Mesteacănului și Toporașilor, dar și în căminele Universității „1 Decembrie 1918”.

Un nou mandat de trei ani pentru managerul Nicoleta Coșarcă

În 3 februarie, mandatul de manager al Spitalului Județean de Urgență Alba, valabil timp de trei ani, al ec. Nicoleta Coșarcă, a expirat. Luni s-a făcut numirea în funcție pentru încă trei ani, după ce ea a susținut un concurs, la care nu a avut contracandidat. Pe măsură ce vor expira mandatele altor angajați în funcții de conducere, posturile vor fi scoase la concurs.

Conducerea spitalului vrea să distrugă „mitul tarifelor” la concursurile pe post

„Ne-am săturat de marotele concursurilor la care s-au stabilit tarife pe tipul de categorie profesională pentru care se prezintă la concurs. Se vehiculează un fel de bursă a tarifelor și de trei ani nu facem altceva decât să ne luptăm să ne desprindem de această imagine. Cu toate că mulți s-au convins că nu treci examenul dacă nu înveți, reapar periodic aceste informații. Într-adevăr gura lumii este slobodă, dar este deranjant să reapară la fiecare organizare de concurs aceeași poveste. Culmea este că nu ies astfel de povești în jurul concursurilor pentru posturile de medici, farmaciști sau biologi ci pentru cadrele medicale medii”, a declarat Nicoleta Coșarcă.

Astfel, concursurile pentru cadrele medicale medii, care se vor desfășura la Școala Tehnică Sanitară, vor fi, cel mai probabil, monitorizate video.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax