Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajat al Ocolului Silvic, cercetat pentru abuz în serviciu. A marcat și a dat avize pe 133 de brazi tăiați ilegal din pădurea unei societăți comerciale

Publicat

brazi, pomi de craciun, ocolu silvic
În dimineaţa zilei de 11 decembrie, poliţiştii de siguranţă publică din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 133 de pomi de Crăciun. Bărbatul a avut și doi complici în activitatea sa de tăiere ilegală. Acesta „lucra” cu un angajat al Ocolului Silvic, care i-a dat avize pe marfă și a aplicat marcaje pe toți de peste 100 de brazi. Angajatul este cercetat pentru abuz în serviciu.

În urma verificărilor efectuate cu privire a provenienţa şi transportul pomilor de Crăciun, poliţiştii au stabilit că, în perioada 04 – 10 decembrie, doi bărbaţi din comuna Lupşa au tăiat ilegal pomii de Crăciun dintr-o pădure aparţinând unei societăţi comerciale, situată pe raza localităţii Muşca.
Aceştia au fost depozitaţi la domiciliul unui dintre bărbaţi unde, un lucrător al unui ocol silvic din zonă, a aplicat cu un ciocan silvic, marcaje pe cei 133 de pomi şi a eliberat avize de însoţire primare, atestând în mod fals că pomii de Crăciun provin de la ocolul silvic în cadrul căruia îşi desfășoară activitatea.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a şoferului autoutilitarei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 133 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

Totodată, faţă de angajatul ocolului silvic, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care, cei 133 de pomi de Crăciun au fost tăiaţi.â

Tot ieri, 11 decembrie, poliţiştii din Bistra, împreună cu lucrători ai Ocolului Valea Arieşului, cu ocazia unui control efectuat în teren, au găsit abandonaţi, în locul numit “Turlese”, 11 pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.
Pomii au fost preluaţi de reprezentaţii ocolului silvic, pentru a fi valorificaţi, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării persoanelor care i-au tăiat ilegal.

Poliţiştii rutieri din Abrud au depistat o autoutilitară, condusă pe DN 74 A, de un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia, ce transporta 12 pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Cei 12 pomi de Crăciun au fost confiscaţi, iar şoferul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art.19 din Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancționarea contravenţiilor silvice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. A.D.

    duminică, 13.12.2015 at 08:34

    De pe Valea Ariesului 80% din lemn pleaca ILEGAL.Stie toata lumea chestia asta dar nimeni nu ste de unde sa inceapa…

  2. diana

    luni, 14.12.2015 at 16:59

    taiati-i la punga si la libertate pe hotii, criminalii care fura brazi

  3. dorel

    joi, 17.12.2015 at 18:36

    Bai…nu cumva l-ati lasat pe Dorelu de la ISU fara brad ?????
    RUSHINICA !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax