Connect with us
Publicitate

BLAJ

Angajat al unui magazin Kaufland din Alba, prins în timp ce fura o roată de cașcaval. Decizia procurorilor care au anchetat cazul

Publicat

Un angajat al magfazinului Kaufland a fost cercetat timp de câteva luni pentru furt calificat, după ce furat de pe rafturile magazinului în care lucra o roată de cașcaval. 

Fapta s-a petrecut în luna septembrie a anului 2022, dar o decizie a magistraților a fost dată abia în 28 martie 2023. De asemenea motivarea a devenit publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

În motivarea instanței este scris cum a acționat bărbatul: acesta a luat roata de cașcaval, a bagat-o într-un sac menajer, iar apoi a ieșit afară, pe ușa angajaților. Fapta a fost văzută de unul dintre agenții de pază ai magazinului care a și alertat polițștii.

”La data de 08.09.2022, organele de poliție din cadrul Poliției Mun Blaj, în urma sesizării formulate de către agentul de pază, au constatat faptul că la aceeaşi dată, suspectul angajat al societății KAUFLAND S.C.S, cu punct de lucru în Blaj, a sustras de pe rafturile magazinului un produs alimentar, respectiv o bucată de cașcaval marca DELACO, valoarea acestui produs fiind în sumă de 18,79 lei.

Acțiunea de sustragere a fost observată de către agenult de pază, din depoziția căruia reiese faptul că în data de 08.09.2022, în jurul orei 05:45, în timp ce urmărea imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în incinta magazinului KAUFLAND situat în Blaj, l-a observat pe suspect în momentul în care a sustras de pe rafturile magazinului un produs alimentar, pe care l-a introdus într-unul dintre sacii menajeri pe care îi avea asupra sa.

Ulterior, suspectul s-a deplasat către ieșirea din magazin, folosită de către angajați, fără a achita produsul.

Martorul mai precizează faptul că a ieșit în fața magazinului unde se afla suspectul și l-a întrebat ce are în sac, astfel că suspectul i-a înmânat acel sac, împreună cu bunul sustras.

Cu ocazia audierii în calitate de suspect a recunoscut parțial comiterea faptei, precizând faptul că deși a scos produsul din incinta magazinului, intenția acestuia ar fi fost de a-l arăta șefului de magazin, întrucât urma să expire și nu să îl sustragă, cu toate că, la primul contact cu organele de poliție, acesta ar fi declarat că intenția acestuia a fost să iasă cu produsul din magazin fără să îl achite, aspecte consemnate în cuprinsul procesului-verbal de constatare a infracțiunii.

Conform fișei privind cazierul judiciar, atașată la dosar, reiese că suspectul nu este cunoscut cu antecedente penale. În cauză, societatea Kaufland nu s-a constituit parte civilă, având în vedere că prejudiciul în valoare 18,79 lei a fost integral recuperat, însă a solicitat tragerea la răspundere penală a suspectului”, se arată în motivarea instanței.

După câteva luni în care bărbatul a fost cercetat pentru furt calificat, procurorii au decis să închidă dosarul deoarece prejudiciul cauzat a fost prea mic, de asemenea a fost și recuperat, iar efortul financiar pentru începerea unui proces ar fi mult prea mare.

Drept urmare au cerut magistraților confirmarea renunțării la urmărirea penală, fapt care s-a și întâmplat. În data de 28 martie 2023, judecătorii din Blaj au admis închiderea dosarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 12.04.2023 at 09:27

    Spor la furturi !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax