Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajat APIA Hunedoara, ARESTAT preventiv prin decizie la Tribunalul Alba, la cererea DNA. Ar fi primit 170.000 de lei mită de la un fermier

Publicat

sediu DNA Alba 1 Un angajat APIA Hunedoara a fost arestat preventiv prin hotărâre a Tribunalului Alba, fiind acuzat de DNA Alba Iulia că a pretins şi a luat mită 170.000 de lei de la un fermier, o parte din sumă fiind fonduri nerambursabile primite de acesta din urmă. Inculpatul mai este cercetat şi pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în 5 mai, judecătorii Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Florin Opriş, șef birou în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), centrul local Hunedoara.

Acesta este acuzat de luare de mită şi trafic de influență.

Potrivit procurorilor DNA, “în perioada 2011-2015, inculpatul Opriș Florin, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la un fermier (martor în cauză), suma totală de 145.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă).

În schimbul acestor bani, inculpatul Opriș Florin a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să–i acorde martorului o suprafață de teren (pășune) mult mai mare decât cea pe care o primise inițial.

În data de 4 mai 2017, în contextul menționat mai sus, inculpatul a primit de la fermier suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax