Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Credite false la CAR CFR Teiuş. Angajata unui spital, condamnată la închisoare cu suspendare

avatar

Publicat

O angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, la Resurse Umane, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals, în dosarul creditelor false, în valoare totală de 355.000 lei, la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş. Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, Claudia Bota a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanții CAR – CFR Cluj cu ocazia contractării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei.

“Pentru realizarea rezoluției infracționale, B.C. a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoștința acestora, depunând în acest sens adeverințe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată, aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranți, angajați ai Spitalului Municipiului Târnăveni, fără cunoștința acestora, însoțite de adeverințe de salariat falsificate. Adeverințele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicității, obținute în cadrul atribuțiilor de serviciu”.

În acest caz, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Prin decizia definitivă din 26 octombrie, în acest caz, Curtea de Apel Alba Iulia a contopit pedepsele aplicate în cazul inculpatei Claudia Bota, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pe care a majorat-o la 3 ani închisoare.

“În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data pronunţării prezentei decizii În baza art.93 alin.1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere inculpata va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art.93 alin.2 lit. b C.pen. obligă inculpata să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Mureş. În baza art. 93 alin.3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile în cadrul Primăriei Târnăveni – Servicii publice locale sau S. C. Compania Aquaserv S.A. Târgu Mureş – Sucursala Târnăveni – Servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare”, se mai arată în minuta deciziei publicate pe site-ul instanţei.

În acelaşi dosar, mai este judecată o casieră de la CAR CFR Cluj – Sucursala Teiuş, Mirela C.P. În cazul acesteia, instanţa a dispus rejudecarea cauzei, la Judecătoria Aiud.

Cele două au fost trimise în judecată în octombrie 2016: Claudia Bota, pentru comiterea infracţiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, iar Mirela C.P. casier al CAR – CFR Cluj – Sucursala Teiuș, pentru comiterea infracţiunilor de neglijență în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cazul casierei, procurorii au reţinut faptul că și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularii de contract, respectiv inculpatei Claudia Bota.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lidl mai încearcă odată autorizarea construcției unui nou magazin, în centrul municipiului Alba Iulia. Proiect în CL

avatar

Publicat

O nouă propunere pentru reconfigurarea zonei în care a funcționat Piața Sifor din centrul municipiului Alba Iulia se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de vineri, 28 septembrie. Clădirea modernă în care ar urma să funcționeze un nou magazin Lidl va avea două etaje, cu spațiu comercial la parter și birouri la etaj.Consilierii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Sute de alergători au luat STARTUL la Alba Iulia City Race, ediția a IV-a, în Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

alba iulia city race 2018

Sâmbătă, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii se transformă în capitala atletismului românesc. În anul Centenarului, peste 700 de alegători urmează să ia startul pe cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

28-30 septembrie: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. PROGRAMUL ediţiei a XIV-a

avatar

Publicat

Zonele rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară vor fi prezentate la sfârşitul săptămânii viitoare la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție și se va desfășura în perioada 28-30 septembrie.Ca în fiecare an, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident MORTAL în localitatea Craiva. Un bărbat a DECEDAT după ce a fost prins sub un tractor răsturnat

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a decedat după ce a fost prins sub un tractor răsturnat, sâmbătă dimineața, în localitatea Craiva.Potrivit ISU Alba, Detașamentul Alba Iulia a intervenit cu două autospeciale din care o autospecială de descarcerare pentru extragerea unei persoane prinsă sub un tractor răsturnat în localitatea Craiva.UPDATE 2: Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sens giratoriu atipic, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia. Proiect în Consiliul Local

avatar

Publicat

Un nou sens giratoriu ar putea să fie amenajat în curând, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Alba Iulia. Proiectul este prevăzut într-o documentație ce vizează extinderea centrului comercial Alba Mall, aflată pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 28 septembrie.Potrivit documentului, pe amplasamentul dat se propune extinderea complexului comercial existent pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate