Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, ce prevede desființarea direcțiilor regionale

avatar

Publicat

Publicitate
sediul ANAF Alba

Angajații de la ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, care prevede desființarea direcțiilor regionale și preluarea atibuților la nivel de administrații județele ale Fiscului. Din luna noiembrie, direcțiile au rămas după o serie de amânări fără administrarea contribuabililor mijlocii.

O posibilă desființare a direcțiilor regionale ar crește costurile fiscului inclusiv necesarul de personal, chiar dacă Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a circa 3.300 de posturi neocupate la ANAF.

În luna noiembrie, proiectul a trecut de Senat și se află în camera deputaților. Din cele 8 direcții regionale, 6 dintre ele au organizat proteste spontane în ultimele 2 săptămâni.

Proiectul prin care ar fi desființate regionalele nu ar fi unul benefic deoarece nu ar diminua costurile întrucât dacă numărul de personal ale direcțiilor județene ale ANAF ar fi mai mare decât numărul de angajați care ar urma să fie preluat de la regionale.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici nu agreează proiectul și susține păstrarea direcțiilor regionale cu un rol de coordonare, după pierderea contribuabililor mijlocii.

Inițiatorii legii, parlamentarii UDMR, argumentează că „performanțele ANAF nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare, generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție pe lanțul informațional, până la veriga finală, contribuabilul”.

Sursă: profit.ro

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la legea dării în plată. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

avatar

Publicat

taxe bani euro

Legea dării în plată a suferit noi modificări, marţi. Senatorii din comisia de buget şi finanţe au decis că ea nu se va aplica celor care au luat credite prin programul Prima Casă. În schimb, au fost aprobate mai multe amendamente care favorizează debitorii, stabilindu-se clar care sunt situaţiile de impreviziune.Pentru a se aplica, modificările […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate