Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, ce prevede desființarea direcțiilor regionale

Publicat

sediul ANAF Alba

Angajații de la ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, care prevede desființarea direcțiilor regionale și preluarea atibuților la nivel de administrații județele ale Fiscului. Din luna noiembrie, direcțiile au rămas după o serie de amânări fără administrarea contribuabililor mijlocii.

O posibilă desființare a direcțiilor regionale ar crește costurile fiscului inclusiv necesarul de personal, chiar dacă Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a circa 3.300 de posturi neocupate la ANAF.

În luna noiembrie, proiectul a trecut de Senat și se află în camera deputaților. Din cele 8 direcții regionale, 6 dintre ele au organizat proteste spontane în ultimele 2 săptămâni.

Proiectul prin care ar fi desființate regionalele nu ar fi unul benefic deoarece nu ar diminua costurile întrucât dacă numărul de personal ale direcțiilor județene ale ANAF ar fi mai mare decât numărul de angajați care ar urma să fie preluat de la regionale.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici nu agreează proiectul și susține păstrarea direcțiilor regionale cu un rol de coordonare, după pierderea contribuabililor mijlocii.

Inițiatorii legii, parlamentarii UDMR, argumentează că „performanțele ANAF nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare, generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție pe lanțul informațional, până la veriga finală, contribuabilul”.

Sursă: profit.ro

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate