Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, ce prevede desființarea direcțiilor regionale

Publicat

sediul ANAF Alba

Angajații de la ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, care prevede desființarea direcțiilor regionale și preluarea atibuților la nivel de administrații județele ale Fiscului. Din luna noiembrie, direcțiile au rămas după o serie de amânări fără administrarea contribuabililor mijlocii.

O posibilă desființare a direcțiilor regionale ar crește costurile fiscului inclusiv necesarul de personal, chiar dacă Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a circa 3.300 de posturi neocupate la ANAF.

În luna noiembrie, proiectul a trecut de Senat și se află în camera deputaților. Din cele 8 direcții regionale, 6 dintre ele au organizat proteste spontane în ultimele 2 săptămâni.

Proiectul prin care ar fi desființate regionalele nu ar fi unul benefic deoarece nu ar diminua costurile întrucât dacă numărul de personal ale direcțiilor județene ale ANAF ar fi mai mare decât numărul de angajați care ar urma să fie preluat de la regionale.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici nu agreează proiectul și susține păstrarea direcțiilor regionale cu un rol de coordonare, după pierderea contribuabililor mijlocii.

Inițiatorii legii, parlamentarii UDMR, argumentează că „performanțele ANAF nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare, generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție pe lanțul informațional, până la veriga finală, contribuabilul”.

Sursă: profit.ro

 

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate