Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, ce prevede desființarea direcțiilor regionale

Publicat

sediul ANAF Alba

Angajații de la ANAF protestează împotriva unui proiect de lege propus de UDMR, care prevede desființarea direcțiilor regionale și preluarea atibuților la nivel de administrații județele ale Fiscului. Din luna noiembrie, direcțiile au rămas după o serie de amânări fără administrarea contribuabililor mijlocii.

O posibilă desființare a direcțiilor regionale ar crește costurile fiscului inclusiv necesarul de personal, chiar dacă Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a circa 3.300 de posturi neocupate la ANAF.

În luna noiembrie, proiectul a trecut de Senat și se află în camera deputaților. Din cele 8 direcții regionale, 6 dintre ele au organizat proteste spontane în ultimele 2 săptămâni.

Proiectul prin care ar fi desființate regionalele nu ar fi unul benefic deoarece nu ar diminua costurile întrucât dacă numărul de personal ale direcțiilor județene ale ANAF ar fi mai mare decât numărul de angajați care ar urma să fie preluat de la regionale.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici nu agreează proiectul și susține păstrarea direcțiilor regionale cu un rol de coordonare, după pierderea contribuabililor mijlocii.

Inițiatorii legii, parlamentarii UDMR, argumentează că „performanțele ANAF nu justifică menținerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare, generator de distorsiuni și de mari întârzieri în reacție pe lanțul informațional, până la veriga finală, contribuabilul”.

Sursă: profit.ro

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax