Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Angajaţii CFR ar putea reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile săptămânal. Salariile scad cu 20%

Publicat

Angajaţii CFR se confruntă cu dificultăţi din ce în ce mai mari. Pe lângă eliminarea de sporuri și prime, neacordarea primei de vacanță și concedierea colectivă a 822 de salariați, efectuate anul acesta, acum muncitorii trebuie să suporte încă o reducere salarială. Marți, 6 septembrie, SNCFR va decide dacă va lua măsura de a reduce programul săptămânal de lucru al angajaţilor, de la 5 la 4 zile, pentru a diminua pierderile suferite de companie.

Măsura este una temporară și se va aplica în perioada septembrie-decembrie 2011.

Aceste noi decizii s-au discutat la întâlnirea dintre administrația companiei feroviare și reprezentanții federațiilor sindicale. În primele 7 luni ale acestui an, cheltuielile de personal au fost depășite, astfel că s-a luat în discuţie măsura suplimentară de a reduce programul săptămânal al angajaţilor care are programul zilnic de 8 ore. Astfel, un muncitor va avea pe lună aproximativ 4 zile libere, ceea ce va duce și la o scădere a salariului cu aproximativ 20-25%.

În conformitate cu legislația  în vigoare, reducerile temporare  de activitate, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare permit reducerea cheltuielilor cu personalul prin aplicarea prevederilor art. 52 alin. 3 din Codul Muncii, modificat prin Legea nr.40/2011, privind reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului.

Măsura de reducere temporară a programului lucru nu va afecta funcționarea corespunzătoare a companiei, deoarece nu se aplică pentru activitățile în regim de tură, iar pentru celelalte se va asigura continuitate și adaptarea în graficele de lucru.

Marți, 6 septembrie, va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții federațiilor sindicale și administrația SNCFR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax