Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajații de la DGASPC Alba amenință cu greva. Nemulțumiri legate de salarii. Ce solicită Consiliului Județean

Publicat

Salariații membri de sindicat de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba amenință cu greva generală. Aceștia sunt nemulțumiți că au salarii mai mici cu până la 61% față de cele din Consiliul Județean.

Reprezentanții Sindicatului Acord au anunțat, miercuri, intenția de declanșare a conflictului de muncă în instituția din Alba.

Aceștia susțin că se poate ajunge până la grevă generală.

Nemulțumiri legate de salarii

Nemulțumirile acestora sunt legate de ”decalajele foarte mari de salarizare, cuprinse între 31-61% între salariile angajaților DGASPC Alba și cele ale salariaților de la Consiliul Județean Alba.

”Salariul unui muncitor din cadrul DGASPC Alba este cu 61% mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Salariul unui șofer din cadrul DGASPC Alba este cu 43 % mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Toate celealte funcții de execuție din cadrul DGASPC Alba au un nivel de salarizare mai mic, în medie cu 30%, față de funcțiile din cadrul Consiliului Județean”, spun reprezentanții sindicatului.

Consideră că nu este respectat principiul prin care ”angajații trebuie să aibă salariu egal la funcție egală”, stabilit de Înalta Curte de Casație și Justiție (decizia 80/2023), potrivit sursei citate.

Sindicaliștii mai spun că au făcut demersuri pe cale amiabilă la Consiliul Județean, însă fără rezultat.

”Nu ne dorim greva generală, dar aceasta va fi inevitabilă dacă Consiliul Județean Alba nu va veni cu soluții concrete de rezolvarea la solicitarea noastră de majorare a salariilor”, mai transmit sindicaliștii.

Context

Sindicatul Acord precizează că alte categorii de personal bugetar au beneficiat de majorări salariale. Sunt date ca exemple:

  • personalul din învățământ, majorare cu 20%
  • personalul din cadrul instituțiilor prefectului și din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, al DSP-urilor – majorări cuprinse între 700-2500 de lei, prin alinierea salariilor la instituții publice supraordonate
  • salariile demnitarilor locali

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    miercuri, 14.02.2024 at 17:38

    votam ionel, in veci vecilor, amin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax