Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajaţii din Alba de la Poşta Română se pregătesc de proteste, alături de colegii din ţară. Vor salarii mărite şi concedii

Publicat

IMG_3417 Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, filiala Alba şi-a făcut cunoscute nemulțumirile și revendicările, comune cu cele ale colegilor din ţară. Ei spun că sunt pregătiţi de proteste şi chiar sistarea activităţii, dacă nu obţin ceea ce în opinia lor este normal și firesc, adică un concediu pe an pentru funcțiile unice şi creșteri salariale.

Președintele SLPR Alba, Nicole Albu a explicat, marţi, ce solicită cei peste 20.000 de angajați ai Poștei Române. El spune că principala revendicare este acordarea concediilor de odihnă pe funcțiile unice.

„În mai multe localități din Alba, noi avem un singur salariat. Conform Codului Muncii, el ar trebui să plece, o dată pe an minimum 25 de zile, în condediu. Același Cod al Muncii interzice angajarea pe funcții unice și noi dorim competarea articolului 83, în așa fel încât să se poată efectua concediile de odihnă. Începând cu anii 2012 -2013 nu s-au mai acordat concediile, doar fictiv, pe hârtie”, a declarat Nicole Albu.

Acesta a mai explicat că problema cea mai mare este în zona de munte, unde sunt peste 20 de kilometri de parcurs pentru fiecare agent și zeci de kilometri între agenții.

„Aș da ca exemple comunele Bistra, Lupșa, Vadul Moților, sunt foarte multe, dar acestea sunt cu câte 18-20 de localități deservite. Este suficient să ai un singur ziar și factură, să te duci până în cătunul sau localitatea respectivă”, a explicat președintele SLPR Alba.

Un alt punct de pe lista de revendicări a sindicaliştilor de la Poşta Română este creșterea salarială într-o sumă fixă.

„După creșterea salariului minim pe ecolomie din luna mai, 60% dintre poștași o să fie aproape de minimul pe economie, or iei sunt niște salariați foarte bine calificați. Au muncă de răspundere, lucrează cu chitanțiere, cu bani, au și o muncă grea și trebuie să fie plătiți conform muncii pe care o fac”, a precizat Albu.

În acest sens, sindicaliştii au o solicitare către minister, să impună managerilor Poștei să crească veniturile de la o lună la alta.

O altă revendicare este ca amenzile să fie anulate.

„Să fie amendați directorii care au devalizat poșta, nu poștașul. El ce vină are că un manager nu și-a făcut treaba și a luat amendă.

Sunt niște lucruri de bun simț, poștașii ne-au spus că, dacă nu se rezolvă aceste pobleme care sunt stringente, cu concediile și creșterea salarială într-o sumă decentă, vor opri activitatea, pentru că nu mai fac față. Este o perioadă tensionată, nu ne dorim acest lucru, dar trebuie găsită o soluție”, a spus Nicole Albu.

Sindicaliștii vor merge la discuţii în comisia de dialog social din această lună la Prefectura Alba, în ţară vor organiza pichetări la Prefecturi, dar şi la companie, precum și un miting la București, cel mai probabil în luna mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax