Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Băncile se pregătesc pentru munca hibrid. BRD a dat semnalul: angajații vor lucra de acasă jumătate din săptămână

Publicat

Băncile se pregătesc pentru munca hibrid, în care angajații vor lucra de acasă o parte din săptămâna de lucru, chiar și cei care interacționează cu clienții.

BRD – Groupe Société Générale, a treia cea mai mare bancă după active din România, are în plan telemuncă între una și trei zile.

„În viitor, cadrul nostru general pentru telemuncă va cuprinde între 1 şi 3 zile de lucru la distanţă pe săptămână pentru persoanele cu funcţii care permit desfăşurarea activităţii la distanţă.

Pe termen lung, vom continua să automatizăm şi să digitalizăm procesele pentru a permite tot mai multor funcţii, inclusiv în front-office, să beneficieze de facilităţi de muncă la distanţă“, a explicat Claire Schalenbourg, director executiv de resurse umane, BRD – Groupe Société Générale, citată de zf.ro.

Angajații BCR, minim o zi lucrată de acasă

Şi angajaţii BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, au un mod de lucru flexibil din septembrie 2021.

Soluţia hibridă propusă de bancă in­clu­de pentru angajaţii din sediul central posibilitatea de a lu­cra de acasă minimum o zi şi maximum trei zile pe săptămână, în funcţie de specificul activităţii.

Creștere a serviciilor online în paralel cu reconversii masive de personal

În timp ce angajații au început să lucreze în sistem hibrid, au fost pregătite și servicii online pentru clienți. Astfel, clienţii BRD pot contracta credite de consum exclusiv online, iar noii clienţi nu mai trebuie să meargă la bancă pentru deschiderea unui pachet de cont curent.

Zilele trecute Societe Generale, care deține în România BRD, a anunţat că va elimina 3.700 de locuri de muncă între 2023 şi 2025, pe măsură ce îşi va uni reţeaua de retail cu cea a diviziei sale Credit du Nord, însă Frederic Oudea a subliniat că nu vor exista concedieri forţate scrie economica.net.

„Dăm prioritate mobilităţii interne, cu un buget de 100 de milioane de euro consacrat pregătirii salariaţilor care îşi vor schimba postul, locul de muncă sau calificarea”,a spus Frederic Oudea.

BRD una dintre cele mai importante bănci din România, liderul pieței de factoring

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri.

Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

sursă: zf.ro, economica.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax