Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii din sistemul feroviar cer majorări salariale de 50%. Vor organiza protest pe 4 aprilie


Publicat

tren CFR

Angajaţii din sistemul feroviar cer majorări salariale de 50% şi anunţă că vor organiza un protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale – Meridian.

Comitetul Director al Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) s-a reunit în 17 ianuarie, la sediul Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian (CSN Meridian) pentru a stabili direcţiile de acţiune în primul semestru al anului.

În urma dezbaterilor, membrii Comitetului Director au hotărât ca în data de 14 februariesă se organizeze întâlnirea Consiliului Naţional de Conducere al FSTFR care va fi prezidată de Ion Popescu, preşedintele CSN Meridian, iar, în data de 4 aprilie, în contextul programului de activităţi pentru marcarea Zilei Feroviarului, se va organiza un miting de protest.

Sindicatele vor cere adoptarea de urgenţă a Statutului Personalului Feroviar, precum şi rezultate concrete privind alocarea fondurilor europene pentru modernizarea parcului de trenuri ale CFR Călători, dar şi pentru a aduce infrastructura feroviară din România la standardele UE.

Sindicaliştii amintesc că Guvernul României are obligaţia de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puţin 600 de vagoane şi a circa 200 de locomotive.

Ei solicită şi acordarea compensaţiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli CFR Călători pe 2019 pe profit 3%, aşa cum ar rezulta dacă compania ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate.

Pe lista revendicărilor se află şi „numirea unui ministru al transporturilor competent, creşterea salariilor ceferiştilor cu 50%, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 şi a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, precum şi accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România şi care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Lista pachetelor de analize medicale gratuite de la Centrele de Evaluare Covid-19. Tarifele decontate de CNAS pentru pacienți

Publicat

Serviciile medicale care vor fi acordate bolnavilor de Covid-19, în centrele de evaluare, în regim de spitalizare de zi şi tarifele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate centrelor de evaluare pentru fiecare pacient tratat şi episod de îmbolnăvire de Covid-19 gestionat în aceste unităţi sanitare au fost reglementate prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 113/32 din 2022, în vigoare din 20 ianuarie, dată oficializării actului normativ prin publicarea sa în Monitorul Oficial.

Astfel, Casa de Asigurări de Sănătate va deconta centrului de evaluare Covid-19 între circa 205 lei şi 670 de lei pentru bolnavul de Covid-19 evaluat şi, după caz, tratat în unitatea sanitară.

Citește și Ce servicii medicale nu sunt acoperite de CNAS în 2022. Ce trebuie să facă pacienții când li se spune că ”nu mai sunt fonduri”

Suma decontată centrului pentru fiecare pacient evaluat şi, dacă e cazul, tratat variază în funcţie de complexitatea cazului şi, corelativ, a serviciilor acordate pacientului în centrul de evaluare.

Potrivit unei analize economica.net. de exemplu, cel mai mic tarif decontat centrului de evaluare, cel de 205 de lei, acoperă următoarele servicii acordate pacientului confirmat cu noul coronavirus : consultaţie, pulsoximetrie, hemoleucograma completă, glicemie, creatinină şi uree serică, proteina C reactivă, TGP, TGO şi EKG, reiese din Ordinul comun al MS şi CNAS.

Pentru bolnavul de Covid-19 serviciile primite în centrul de evaluare sunt gratuite indiferent că e sau nu e asigurat la sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Traseul pacientului Covid în centrele de evalare

Ordinul MS nr 35 din 2022 detaliază traseul pacientului depistat cu noul coronavirus şi situaţiile în care poate fi evaluat şi tratat în centrele de evaluare.

La centrul de evaluare se pot prezenta doar persoanele cu rezultat pozitiv pentru Covid-19.

În ce constă consultaţia pacientului în centrului de evaluare:

– evaluarea clinică a pacientului: simptome, evaluare puls arterial, saturația sângelui cu O2, tensiune arterială, temperatură, greutate;

– identificarea factorilor de risc:

 • boli cardiovasculare, inclusiv HTA;
 • diabet zaharat tip 1 și 2;
 • obezitate cu indice de masă corporală peste 30%;
 • boli respiratorii cronice, inclusiv astmul bronșic;
 • insuficiență renală cronică, pacienții cu dializă cronică;
 • hepatopatii cronice;
 • imunodepresii semnificative, inclusiv boli neoplazice, transplant de organ sau de celule stem, talasemie, anemie falcipară, terapie imunosupresoare sau SIDA;

vârsta peste 65 de ani;

copiii de 12—17 ani cu patologii severe asociate;

– evaluarea antecedentelor personale patologice/medicație pentru afecțiuni cronice, dacă este cazul;

– interpretarea rezultatelor de laborator și rezultate imagistice.

Oamenii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în centrele de evaluare fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției cu noul coronavirus printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent că sunt sau nu asiguraţi la sănătate, se arată în HG nr. 80 din 2022, oficializată odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial. HG 80 din 2022 stabileşte regulile de contractare şi decontare a serviciilor acordate în aceste centre de evaluare.

Ce prevede Ordinul Ministerului Sănătății care conține ghidul medicilor din centrele de evaluare

În 14 ianuarie, a intrat în vigoare Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 86 care prevede condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească centrele de evaluare ca să fie avizate de DSP, precum şi ghidul medicilor din aceste centre, care tratează pacienţi depistaţi cu infecţia Covid-19.

Centrele de evaluare sunt structuri funcționale, organizate în unități sanitare cu paturi, în care se acordă servicii medicale de tip spitalizare de zi, cu scopul evaluării şi tratării pacienților confirmaţi cu boala Covid-19.

Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-Covid-19, cu acces facil la ambulatoriu, serviciul de primiri urgențe, laboratoarele de investigații, scrie în Ordinul MS nr. 86/2022, consultat de Economica.net.

Centrul de evaluare are cel puţin următoarea structură: cabinet/cabinete de consultații, săli de tratamente, saloane, rezerve cu minimum două paturi pentru spitalizare de zi, spații administrative și, după caz, laborator de analize medicale și laborator de radiodiagnostic, conform Ordinului MS 86/2022, consultat de Economica.net.

Ghidul de tratament al pacienţilor cu boala Covid-19 în centrele de evaluare a fost oficializat. Ce prevede documentul

Tarifele decontate de CASS pentru fiecare pacient COVID 19

Joi, 20 ianuarie, a intrat în vigoare Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 113/32 din 2022 care reglementează serviciile medicale acordate în centrele de evaluare pacienţilor depistaţi cu boala Covid-19 şi tarifele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru pentru fiecare pacient şi episod de infectare cu Sars-Cov-2, gestionat în centrul de evaluare Covid-19.

Pacient confirmat cu boala Covid-19, care nu primeşte tratament în centrul de evaluare. Tariful decontat per pacient şi episod de îmbolnăvire de Casa de Asigurări de Sănătate e de 205,37 de lei, reiese din Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 113/32 din 2022

Tariful cuprinde:

 • consultație medicală de specialitate;
 • hemoleucogramă completă — hemoglobină, hematocrit, numărătoare eritrocite, numărătoare leucocite, numărătoare trombocite, formulă leucocitară, indici eritrocitari;
 • TGO;
 • TGP;
 • glicemie;
 • creatinină serică;
 • uree serică;
 • proteina C reactivă;
 • EKG;
 • pulsoximetrie.

Pacient confirmat cu SARS-CoV-2, pentru care medicaţia necesară e asigurată prin Ministerul Sănătății.

Suma decontată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru fiecare pacient depistat cu Covid-19, tratat în centrul de evaluare, şi pentru un episod de îmbolnăvire e de 215,37 de lei, potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 113/32 din 2022.

Tariful de 215,37 de lei include:

 • consultație medicală de specialitate
 • hemoleucogramă completă — hemoglobină, hematocrit, numărătoare eritrocite, numărătoare leucocite, numărătoare trombocite, formulă
 • leucocitară, indici eritrocitari
 • TGO
 • TGP
 • glicemie
 • creatinină serică
 • uree serică
 • proteina C reactivă
 • EKG
 • pulsoximetrie
 • administrare de medicamente injectabil, perfuzii.
 • medicamente cu acțiune antivirală administrate parenteral, oral: anticorpi monoclonali neutralizanți, molnupiravir, paxlovid sau alte medicamente achiziționate de Ministerul Sănătății și distribuite gratuit centrului de evaluare.

Tariful antemenţionat nu cuprinde costul medicamentelor care sunt distribuite gratuit de către Ministerul Sănătății (MS) unității sanitare și transferate în gestiunea centrului de evaluare în baza documentelor justificative prevăzute de legislația în vigoare.

Pacient depistat cu boala Covid-19, evaluat şi tratat într-un centru de evaluare, care are nevoie de CT şi pentru care medicaţia e asigurată prin MS. Suma decontată de Casa de Asigurări de Sănătate per pacient şi episod de infectare cu Sars-CoV-2 e de 390,37 de lei, conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS nr. 113/32 din 2022.

Tariful acoperă:

 • consultație medicală de specialitate;
 • hemoleucogramă completă — hemoglobină, hematocrit, numărătoare eritrocite, numărătoare leucocite, numărătoare trombocite, formulă leucocitară, indici eritrocitari;
 • TGO, TGP;
 • glicemie;
 • creatinină serică;
 • uree serică;
 • proteina C reactivă;
 • computer tomografie torace;
 • EKG;
 • pulsoximetrie;
 • administrare de medicamente injectabil, perfuzii;
 • medicamente cu acțiune antivirală administrate parenteral, oral: anticorpi monoclonali neutralizanți, molnupiravir, paxlovid sau alte medicamente achiziționate de Ministerul Sănătății și distribuite gratuit centrului de evaluare.

Lista centrelor de evaluare din județul Alba

Harta centrelor de evaluare în ambulator COVID-19, care vor prelua pacieți COVID cu forme ușoare și medii de boală, a fost publicată vineri de Ministerul Sănătății.

Vezi și Programări la centrele de evaluare COVID din ALBA. Capacitatea de primire la centrul din Alba Iulia, dublată

Harta include în acest moment 174 de centre distribuite pe întreg teritoriul țării, însă se va actualiza pe măsura operaționalizării centrelor de evaluare.

În județul Alba sunt în prezent opt centre disponibile:

 • Alba Iulia – Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, strada Crișanei 1
 • Aiud – Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, strada Ecaterina Varga 6
 • Aiud –  Spitalul Municipal Aiud, strada Spitalului 2
 • Blaj – Spitalul Municipal Blaj, strada Andrei Mureșanu 16
 • Sebeș – Spitalul Municipal Sebeș, strada Șurianu 41
 • Abrud – Spitalul Orășenesc Abrud, strada Republicii 13
 • Câmpeni – Spitalul Orășenesc Câmpeni, strada Horea 63
 • Cugir – Spitalul Orășenesc Cugir, strada Nicolae Bălcescu 5

Harta centrelor de evaluare din țară este disponibilă AICI.

Ministerul Sănătății a anunțat că circa 230 de centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 vor fi deschise în România în valul 5 al pandemiei.

Pacienții cu test pozitiv la SARS-CoV2 ar trebui să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv sau într-un timp cât mai scurt.

În aceste centre, pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor putea primi inclusiv tratament cu anticorpi monoclonali, care se administrează în primele zile de la infectare pentru a fi eficienți, și antivirale.

Centre de evaluare COVID în Alba – programări

Potrivit DSP Alba, pacienții pot fi programați pentru evaluare de către medicul de familie la spitalul din zona de domiciliu la următoarele numere de telefon:

Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Pneumoftiziologie Aiud
 • telefon: 0258861302 int 102
 • L-V 8.00-15.00
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Sebeș Adulți + copii
 • telefon: 0787750428 L-V 9.00-14.00
 • telefon: 0258 732 665 L-V 10-12
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Abrud
 • telefon: 0755995090 (in intervalul orar 9.00-15.00)
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Blaj
 • telefon: 0728140728 (in intervalul orar 8.00-15.00)
 • telefon: 0258710941 int 131
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Cugir
 • telefon: 0258751621
 • L-V 8.00-15.00
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spitalul Județean Alba Iulia
 • telefon: 0762471617 (in intervalul orar 8.00-12.00)
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spitalul Câmpeni
 • telefon 0725920477
 • L-V 08-14
Programare centru de eavaluare Covid -19: Spital Municipal Aiud
 • telefon: 0258861816
 • L-V 08-14

sursa: economica.net, Ministerul Sănătații, DSP Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

MICA UNIRE: Influența războiului din Crimeea la Unirea Principatelor Române din 1859. România, tampon între trei mari imperii

Publicat

În vara anului 1853. Imperiul Rus a ocupat Moldavia şi Valahia aflate sub suzeranitate otomană şi a promovat drepturile minorităţilor creştin-orotodoxe din Palestina, provincie a Imperiului Otoman.

Obiectivele sale erau expansioniste, încercând să obţină controlul asupra peninsulei balcanice şi acces la Marea Mediterană pe fondul declinului Imperiului Otoman.

Otomanii s-au aliat cu francezii care promovau drepturile minorităţilor creştine din Palestina, şi cu britanicii care nu voiau ca ruşii să aibă acces la Marea Mediterană.

1835: Otomanii, francezii și britanicii declară război Rusei

În octombrie 1853, otomanii, francezii şi britanicii au declarat război Rusiei şi au pornit o campanie defensivă pentru a opri înaintarea Rusiei la Silistra. Flotele anglo-franceze au pătruns în Marea Neagră în ianuarie 1854.

După o mică confruntare la Constanţa, ruşii au abandonat Silistra. Anglo-francezii au decis atunci să atace Sevastopol, baza navală a Rusiei din peninsula Crimeea.

Războiul din Crimeea. Rușii capitulează la Sevastopol

Aliaţii au debarcat în Crimeea pe 20 septembrie 1854 şi s-au bătut cu ruşii la Balaclava pe 25 octombrie. Ruşii au fost respinşi. După 11 luni de asediu, trupele ruse din Sevastopol au capitulat.

Pe 30 martie 1856 a fost semnat Tratatul de la Paris care a pus capăt războiului, interzicând Rusiei să-şi mai trimită navele în Marea Neagră ce căpăta statut neutru, iar fluviul Dunărea devenea deschis transportului maritim pentru toate naţiunile.

Tratatul de la Paris – 1856: Rusia obligată să renunțe la Moldavia și o parte din Basarabia

Rusia a fost obligată să renunţe la Moldavia, inclusiv la o parte dn Basarabia, precum şi la revendicările creştin-ortodoxe din Palestina.

Principatele române Moldavia şi Valahia, precum şi Serbia, au fost recunoscute ca principate autonome cvasi-independente sub protecţia puterilor europene.

Un nou stat, tampon între Imperiile austro-ungar, otoman și Rusia

Pentru a preveni un alt conflict cu Rusia, împăratul Franţei, Napoleon al III-lea, şi-a dorit crearea unui stat românesc tampon dintre Imperiul Otoman, Imperiul Rus şi Imperiul Austro-Ungar, un stat independent care să fie condus de un principe, să aibă constituţie şi instituţii reformate.

În cadrul adunărilor ad-hoc, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost votat ca Domnitor al Principatului Moldaviei (sau Principatul Moldovei) la 5 ianuarie 1859, respectiv ca Domnitor al Principatului Valahiei (cunoscută ca Principatul Ţării Româneşti) la 24 ianuarie, ceea ce a rezultat unirea celor două entităţi statele în Principatele Unite ale Moldaviei şi Valahiei, un stat ce a rămas vasal Imperiului Otoman până în 1877.

Prima denumire a României: Principatele Unite Române

Noul stat a purtat denumirea de Principatele Unite Române între anii 1862 şi 1866, iar din 1866, pe baza constituţiei adoptate atunci, acesta a căpătat denumirea oficială de România.

Citește mai multe detalii despre Mica Unire aici: 24 ianuarie 1859:  Mica Unire, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Sursa: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor a II-a din municipiul Alba Iulia. Proiect, în Consiliul Local

Publicat

Elevii de clasa a II-a din municipiul Alba Iulia vor putea beneficia în acest an de cursuri gratuite de inițiere în înot, în cadrul proiectului „Educație și sănătate prin înot”.

Ședințele de inițiere în înot se vor desfășura la Bazinul Olimpic din localitate şi vor fi finanţate din bugetul local. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de joi, 27 ianuarie, proiectul „Educație și sănătate prin înot” pentru anul 2022.

Proiectul „Eucație și sănătate prin înot” propune un program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor a II-a din cadrul unităților de învățământ din municipiul Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect, în decursul anului 2022, elevii claselor a II-a vor beneficia în mod gratuit de 10 ședințe de inițiere în înot, care se vor desfășura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoțiți de învățători și vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învățământ la bazin și retur, exceptând unitățile de învățământ care dețin un mijloc de transport și școlile care au sediul în apropierea Bazinului Olimpic.

Cursurile de inițiere în înot vor fi susținute de către profesori calificați – specializarea Înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanții unităților de învățământ de la nivel local.

Pentru anul 2022, proiectul este propus a se desfășura în două perioade:

 • perioada martie – iunie 2022 pentru elevii claselor a II-a din anul școlar 2021 – 2022
 • perioada septembrie – decembrie 2022 pentru elevii claselor a II-a din anul școlar 2022 – 2023

Prin intermediul acestui proiect, Primăria dorește să sprijine desfășurarea de activități fizice în rândul elevilor de la unitățile de învățământ din Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice: viteză, îndemânare, rezistență, forță și multe altele.

În vederea derulării activităților din cadrul proiectului se propune Consiliului Local aprobarea alocării sumei de până la 70.000 de lei din bugetul aferent anului 2022. Cheltuielile necesare derulării proiectului vizează costurile de personal ale instructorilor de înot și costurile de transport local a copiilor de la unitățile de învățământ la bazin și retur.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, 24 – 30 ianuarie. GER cu temperaturi de -19 grade Celsius și ninsori. Prognoza meteo în localitățile din județ

Publicat

Vremea va fi în continuare foarte rece noaptea și dimineața, săptămâna viitoare, în județul Alba. Gerul va aduce temperaturi de minus 19 grade, dar în unele zile vor fi și ninsori. La munte va fi și mai frig.

Minimele vor coborî până la valori de -15 … -19 grade Celsius în zonele joase, respectiv -18 … -20 grade Celsius la munte.

Sunt anunțate și câteva zile cu ninsori în zilele de miercuri, joi și în weekend.

Temperaturile maxime vor fi de 0 – 3 grade, iar la munte preponderent negative.

Prognoza meteo în localități din județul Alba, în săptămâna 24 – 30 ianuarie

Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Luni, 24 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -15 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; predominant noros
 • Sebeș: minime de -16 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; predominant noros
 • Șugag: minime de -16 grade Celsius, maxime de -7 grade Celsius; parțial însorit
 • Oaşa: minime de -20 grade Celsius, maxime de -8 grade Celsius; însorit
 • Aiud: minime de -19 grade Celsius, maxime de -6 grade Celsius; predominant noros
 • Blaj: minime de -19 grade Celsius, maxime de -6 grade Celsius; predominant noros
 • Ocna Mureş: minime de -17 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; predominant noros
 • Zlatna: minime de -15 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; parțial însorit
 • Abrud: minime de -17 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de -17 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; parțail însorit
 • Arieşeni: minime de -18 grade Celsius, maxime de -6 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de -17 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; predominant noros
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Marți, 25 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -11 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; vreme cu nori și soare
 • Sebeș: minime de -12 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; vreme cu nori și soare
 • Șugag: minime de -12 grade Celsius, maxime de -7 grade Celsius; vreme cu nori și soare
 • Oaşa: minime de -14 grade Celsius, maxime de -7 grade Celsius; predominant însorit
 • Aiud: minime de -11 grade Celsius, maxime de -7 grade Celsius; frig
 • Blaj: minime de -11 grade Celsius, maxime de -7 grade Celsius; frig
 • Ocna Mureş: minime de -10 grade Celsius, maxime de -8 grade Celsius; frig
 • Zlatna: minime de -11 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; parțial însorit
 • Abrud: minime de -11 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de -11 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de -11 grade Celsius, maxime de -6 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de -11 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; vreme cu nori și soare
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Miercuri, 26 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -8 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câțiva fulgi
 • Sebeș: minime de -8 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Șugag: minime de -11 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Oaşa: minime de -11 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; ninsoare
 • Aiud: minime de -10 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Blaj: minime de -10 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Ocna Mureş: minime de -10 grade Celsius, maxime de -5 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Zlatna: minime de -8 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Abrud: minime de -10 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câțiva fulgi
 • Câmpeni: minime de -10 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câțiva fulgi
 • Arieşeni: minime de -11 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; câțiva fulgi
 • Cugir: minime de -8 grade Celsius, maxime de 1 grad Celsius; câțiva fulgi
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Joi, 27 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -9 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Sebeș: minime de -9 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Șugag: minime de -8 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Oaşa: minime de -7 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; ninsoare
 • Aiud: minime de -11 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Blaj: minime de -11 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Ocna Mureş: minime de -9 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Zlatna: minime de -6 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Abrud: minime de -7 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Câmpeni: minime de -7 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Arieşeni: minime de -7 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
 • Cugir: minime de -7 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; câteva averse de ninsoare
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Vineri, 28 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; parțial însorit
 • Sebeș: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; parțial însorit
 • Șugag: minime de -4 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; însorit spre parțial noros
 • Oaşa: minime de -7 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; ninsoare
 • Aiud: minime de -6 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; parțial însorit
 • Blaj: minime de -6 grade Celsius, maxime de 0 grad Celsius; parțial însorit
 • Ocna Mureş: minime de -7 grade Celsius, maxime de -1 grade Celsius; vreme cu nori și soare
 • Zlatna: minime de -8 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; parțial însorit
 • Abrud: minime de -8 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de -8 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de -4 grade Celsius, maxime de -1 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; parțial însorit
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Sâmbătă, 29 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; ninsoare sporadică
 • Sebeș: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; ninsoare sporadică
 • Șugag: minime de -12 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; predominant noros
 • Oaşa: minime de -9 grade Celsius, maxime -3 grade Celsius; ninsoare
 • Aiud: minime -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; nori joși
 • Blaj: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; nori joși
 • Ocna Mureş: minime de -8 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; nori și soare
 • Zlatna: minime de -10 grade Celsius, maxime de 1 grad Celsius; o fulguială
 • Abrud: minime de -10 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de -10 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de -14 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; mai frig
 • Cugir: minime de -6 grade Celsius, maxime de 2 grade Celsius; ninsoare sporadică
Vremea în Alba: Prognoza meteo pentru Duminică, 30 ianuarie
 • Alba Iulia: minime de -3 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; nori joși
 • Sebeș: minime de -4 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; nori joși
 • Șugag: minime de -4 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; noros
 • Oaşa: minime de -7 grade Celsius, maxime de -2 grade Celsius; ninsoare
 • Aiud: minime de -4 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; noros
 • Blaj: minime de -4 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; noros
 • Ocna Mureş: minime de -5 grade Celsius, maxime de 0 grade Celsius; noros
 • Zlatna: minime de -6 grade Celsius, maxime de -1 grad Celsius; noros
 • Abrud: minime de -6 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; ninsoare și lapoviță sporadice
 • Câmpeni: minime de -6 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; ninsoare și lapoviță sporadice
 • Arieşeni: minime de -4 grade Celsius, maxime de -3 grade Celsius; ninsoare sporadică
 • Cugir: minime de -4 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; nori joși

sursa: accuweather.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate