Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații Fabricii de Arme din Cugir, testați în masă pentru COVID prin metoda ”pooling”, în serii de câte 200

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Angajații Fabricii de Arme din Cugir sunt testați marți, în masă, pentru COVID 19, au declarat pentru Alba24, surse din cadrul firmei. 

Testearea vine în contextul apariției mai multor cazuri de infectare în oraș, dar și în fabrică, unde un salariat a fost depistat pozitiv, acesta la rândul lui infectand alți doi colegi de muncă.

Testarile vor avea loc pe durata acestei săptămâni. Angajații vor fi testați în serii, în tranșe de cate 200 de persoane, prim metoda ”pooling”.

Întreprinderea și-a restrâns activitatea pe perioada stării de urgență, iar angajații au fost trecuți în somaj tehnic. Din data de 4 mai, și-a reluat activitatea.

Fabrica de Arme Cugir are în prezent 900 de angajați și are ca obiect de activitate fabricarea de produse atât militare cat si civile, fiind o filială a Companiei Naționale ROMARM.

Reprezentanții DSP Alba au confirmat pentru Alba24 realizarea testelor și metoda folosită.

”Testarea angajaților Fabricii de Arme Cugir face parte dintr-o acțiune mai amplă a DSP Alba care, printr-o colaborare cu autoritățile locale, vizează descoperirea unor potențiale focare în oraș, având în vedere incidența relativ crescută de îmbolnăviri cu COVID-19. Aceasta reprezintă o primă etapă, existând posibilitatea ca testarea să fie extinsă, în funcție de rezultate și de evoluție. Testarea se realizează prin metoda pooling” au transmia aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax