Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii în IT care nu plătesc impozit pe venit nu mai sunt condiţionaţi de facultatea absolvită. Restricţii eliminate de Guvern

Publicat

calculator

calculator Potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, companiile care au ca obiect de activitate „crearea de programe pentru calculator“ pot angaja sau reîncadra unii angajaţi existenţi în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16%, fără să mai fie inclusă condiţia absolvirii unei anume facultăţi.

„Ordinul privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator“ elimină Anexa 2 din ordinul anterior emis pentru scutirea de la plata impozitului pe venit în cazul programatorilor, anexă care prezenta specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii acestei facilităţi fiscale.

Astfel, dacă iniţial doar absol­venţii câtorva facultăţi (Automatică şi informatică industrială, Calculatoare, Inginerie electrică şi calculatoare, Electronică, Electronică aplicată, Elec­tronică şi telecomunicaţii, Comunicaţii, Matematică, Matematică informatică, Informatică, Informatică economică, Informatică aplicată, Cibernetică şi infor­matică economică, Cibernetică şi previziune economică, Contabilitate şi infor­matică de gestiune) puteau bene­ficia de scutirea de impozit, în prezent nu mai contează specializarea facultăţii absolvite.

Pentru a nu mai plăti impozit pe venit, absolvenţii facultăţilor de informatică trebuie să ocupe una din funcţiile:

Administrator baze de date

Analist

Inginer de sistem in informatica

Inginer de sistem software

Manager de proiect informatic

Programator

Proiectant de sisteme informatice

Programator de sistem informatic

surse: zf.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    miercuri, 05.08.2015 at 13:28

    mai rea legea ca cea veche!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax