Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Angajaţii Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră de luni în grevă generală

Publicat

Angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii intră în grevă generală. Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră începând de luni, 27 noiembrie în grevă generală.

Oamenii sunt revoltați din cauza salariilor și cer condiții de muncă mai bune. Este vorba despre o grevă generală pe termen nelimitat, la care participă sindicaliștii din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.

Aceștia solicită eliminarea inechităţilor salariale şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, informează Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

Ce solicită angajații Caselor de Pensii, AJPIS și AJOFM

Sindicaliștii consideră că doar prin grevă pot atrage atenția asupra cerințelor pe care le au.

„Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, este mesajul transmis de FSMM.

foto: arhivă, FSMM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax