Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații MAE, cei mai bine plătiți salariați din ministere. Salarii medii de 10.300 lei net pe lună, în 2018

Publicat

bani

Cei peste 2.200 de angajați ai Minisiterului Afacerilor Externe (MAE) vor obține cele mai mari salarii medii din ministere, în 2018. Aceștia vor avea anul viitor salarii medii de aproximativ 10.300 de lei net pe lună, cu 12% mai mult decât anul acesta, potrivit calculelor făcute de ZF.ro, pe baza informațiilor din proiectul de buget pe anul 2018 publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Di­plo­maţii, consulii, angajaţii institutelor culturale din alte ţări, precum şi funcţionarii locali care lucrează în MAE au astfel cele mai mari salarii medii din rândul ministerelor.

„Salariile medii nu reflectă întotdeauna realitatea din cadrul ministerelor, îmi amintesc de oameni din Secretariatul General al Guvernului care se îmbulzeau să meargă să lucreze în aparatul de lucru al Ministerului Sănătăţii, pentru că ştiau că acolo se oferă cele mai mari salarii. În minister sunt salarii incredibile, iar cadrele medicale sunt plătite prost. Pe de altă parte, în unele ministere, cum este cel al românilor de pretutindeni, sunt puţini salariaţi şi majoritatea sunt şefi, de aceea media salariilor este mai mare“, a explicat Adrian Moraru, directorul Institutului pentru Politici Publice, citat de ZF.ro.

Pe de altă parte, cele mai mici salarii din ministere le vor obține cei peste 430 de angajaţi din Ministerul Culturii, care vor câştiga, în medie, câte 2.700 de lei net pe lună în 2018.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax