Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajații își pot verifica online vechimea în muncă și dacă au taxele plătite de angajator. Legea datelor din REVISAL, promulgată

Publicat

locuri de munca 1

Angajaţii din România şi foştii salariaţi vor avea acces online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, un proiect de lege în acest sens. 

După promulgare, Guvernul va trebui să adopte o hotărâre de guvern, în termen de 60 de zile, prin care să stabilească procedura de acces online în Revisal, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se va putea dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate.

Vor fi disponibile pentru fiecare angajat informaţiile privind contractele de muncă şi vechimea, dar şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

Totodată, în Registrul de evidenţă a salariaţilor vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

Proiectul a fost depus de USR. Informaţiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate şi tipărite, fiind totodată posibilă generarea online şi descărcarea unui extras din Registru.

Ce este REVISAL

REVISAL reprezintă denumirea prescurtată a “registrului general de evidență a salariaților”, care cuprinde toate contractele individuale de muncă în desfășurare.

În aceasta baza de date sunt inregistrate incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractelor de munca.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. DICUTA

    miercuri, 13.09.2023 at 13:58

    BUNA ZIUA SUNT DICUTA POPA MAR INTERESA ANNI MEI DE VECHIME DIN ROMANIA .UNDE MASI PUTEA ADRESA .MULTUMESC

  2. Zafiu Ionela

    miercuri, 25.10.2023 at 13:20

    Buna ziua.Costache Dumitru ( tatal meu) ,fost angajat T.I.M.D,FAPIRO (BUCURESTI) SI ANACONDA SECURITY. Nu se gasesteCarte de munca! Unde se poate gasi si la cine se poate apela!?Multumesc.

  3. Patras ileana vetuta

    joi, 11.01.2024 at 18:45

    nu pot completa nu am card de credit cu pot afla cati anii de lucru am și dacă sunt angajat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax