Connect with us
Publicitate

POLITICA

Angelica Mocan: Mortalitatea infantilă din România este cea mai ridicată din UE

Publicat

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Angelica Mocan a declarat, miercuri, că o directivă adoptată de Parlamentul  European în 21 octombrie 2010, în vederea asigurării echilibrului între viața profesională și cea de familie a femeilor obligă statele membre, printre care și România să instituie măsuri suplimentare de protecție a maternității.

Conform acesteia, principalele elemente ale acestui act normativ, pe care România este obligată să-l introducă în legislația națională vizează: prelungirea concediului de maternitate, asigurarea unei indemnizații de maternitate de 100% din ultimul salariu lunar sau din ultimul salariu mediu şi crearea de facilități pentru îngrijirea copiilor, pentru angajații care au copii mai mici de 3 ani.

Mocan a spus că, în România, sporul negativ este alarmant, iar mortalitatea infantilă se menține la unul dintre cele mai înalte niveluri din U.E., în special la copiii sub 1 an. „Stimularea natalității este o prioritate națională, chiar și contabilicește-pedelist vorbind, deoarece amarnica femeie româncă ar trebui să nască suficient de mulți indivizi, viitori plătitori de taxe, care să cotizeze la un sistem public îndestulător pentru a finanța, cu 1 milion de euro, frunze”, a declarat aceasta.

PNL Alba consideră că se impune aplicarea Directivei nr. 92/85/CE, așa cum a fost modificată prin textul adoptat în 21 octombrie 2010, în legislația națională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax