Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ANI a constatat 40 zile de incompatibilitate în cazul fostului primar al Sebeșului, Liviu Mugurel Sârbu

Publicat

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul fostului primar al municipiului Sebeș, LIVIU MUGUREL SÂRBU, potrivit unui comunicat publicat pe siteul instituției. Starea de incompatibilitate lui Liviu Mugurel Sârbu a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale:

 ” SÂRBU MUGUREL LIVIU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07 iulie 2010 – 17 august 2010, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sebeş, Jud. Alba, cât și calitatea de membru în Consiliul de adminstraţie al Spitalului Municipal Sebeş;Astfel, SÂRBU MUGUREL LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de primar și viceprimar […]  este incompatibilă cu funcția de […]  membru al consiliului de administrație […]  la instituțiile publice”.

Mugurel Sârbu și-a încheuiat mandatul de primaral municipiului Sebeș în 2012, când, după ce și-a dat demisia din PDL a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat. În prezent deține o funcție de conducere în cadrul unei firme private.

În comunicatul ANI se mai precizează că „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigel

    miercuri, 26.06.2013 at 13:42

    …il scutura …de praf….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax