Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI a lansat ghid pentru alegerile parlamentare din decembrie. Informaţii pentru alegători, înainte de vot. Ce pot verifica

Publicat

ANI alegeriAgenția Națională de Integritate a lansat o secțiune dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Iniţiativa este menită să crească nivelul de transparentizare și de prevenire a incompatibilităților și a conflictelor de interese.

“Această măsură are ca scop optimizarea procesului de completare a declarațiilor de avere și de interese de către candidați, oferirea asistenței de specialitate în ceea ce privește regimul juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese, dar și informarea societății civile cu privire la obligațiile pe care le au participanții la procesul electoral”, transmite ANI, într-un comunicat.

Secţiunea grupează mai multe categorii de informaţii. AICI, detalii.

Se regăsesc informații cu privire la peste 300 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv și irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese și care, potrivit legii, nu mai au posibilitatea de a ocupa o funcție publică timp de trei ani.

Utilizatorii mai pot consulta o listă ce cuprinde cazuri frecvente de conflict de interese și de situații de incompatibilitate în care se pot afla deputații și senatorii, legislația de integritate, precum și declarații de avere și de interese.

De asemenea, cei interesați pot sesiza ANI, printr-un formular, referitor la potențiale nereguli din declarațiile de avere și de interese depuse de către candidații la alegerile parlamentare.

surse: integritate.eu, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax