Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: Cine participă la strângerea de semnături pentru candidatul Mircea Diaconu împiedică activitatea justiției și încalcă legile

Publicat

Cei care contribuie la strângerea de semnături pentru candidatul independent Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare împiedică activitatea justiției și încalcă legile, susține președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu. Precizăm că și în Alba Iulia sunt persoane care adună semnături pentru susținerea candidatului la europarlamentare.

“Cine participă la această acțiune de strângere de semnături, de promovare a candidaturii domnului Mircea Diaconu, încalcă legea și împiedică înfăptuirea justiției așa cum este definită de Constituția României și de normele legale în vigoare”, a spus președintele ANI.
Potrivit acestuia,”în BEC sunt 5 judecători din cadrul înaltei Curți. Este aproape imposibil ca ei să valideze o candidatură care are legătură cu o decizie a instanței supreme. Noi o să utilizăm toate instrumentele pe care le avem la îndemână, ca de fiecare dată, și vom urmări ca înfăptuirea justiției să fie dusă până la capăt”.

Reamintim că Mircea Diaconu și-a dat demisia din PNL, după ce liberalii au decis scoaterea sa de pe lista de europarlamentare, în urma unei decizii de incompatibilitate luată de ANI, și a decis să candideze ca independent și să strângă 100.000 de semnături. A organizat o campanie în acest sens cu ajutorul famililiei și colaboratorilor. Au fost deschise puncte de colectare a semnăturilor pe spațiul public din Capitală și în țară. Și la Alba Iulia sunt persoane care contribuie la strângerea de semnături, în parcarea Alba Mall și pe Bulevardul Transilvaniei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Brăila, că Mircea Diaconu probabil va strânge semnăturile de susţinere pentru a-şi depune candidatura la europarlamentare, însă BEC se va raporta la sentinţa ICCJ şi fostul liberal nu va rezolva nimic.

„Omul are dreptul de a alege, ca persoană individuală aceste forme (…) Eu înţeleg dorinţa domnului Diaconu de a dovedi că nu e vinovat. Dar de fapt nu asta se va discuta acum, chiar dacă domnul Diaconu va strânge semnăturile şi se vor duce la BEC. BEC se va raporta la o sentinţă a Înaltei Curţi şi nu se va rezolva nimic”, a spus Antonescu.

Totodată, liderul PNL a susţinut că Mircea Diaconu a beneficiat de toată susţinerea partidului în momentul în care nu era vorba despre o problemă legată de o sentinţă definitivă a ÎCCJ.

„PNL nu l-a alungat aşa, pur şi simplu, pe domnul Diaconu, pe care îl preţuim şi pe care am arătat în tot acest timp de când a venit în PNL că îl preţuim, gândiţi-vă totuşi că l-am propus şi l-am susţinut senator pe domnul Diaconu, că eu l-am propus pe domnul Diaconu ministru din umbră şi ministru din soare, când am venit la lumină, când am făcut un Guvern, şi a fost ministru al PNL, într-un partid în care existau mai mulţi pretendenţi la această postură”, a declarat Antonescu.

„Am decis să-mi dau demisia pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare. Încerc să strâng în cinci zile cele 100.000 de semnături de susţinere pentru a-mi putea depune candidatura şi pentru ca ANI să o poată contesta. Mai departe, cum va dori naţiunea”, a declarat Diaconu.

Numele lui Mircea Diaconu a fost retras marţi de pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, instanţa dispunând ca acesta să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.

ANI a precizat, ulterior, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese „nu influenţează în niciun fel interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European”.

În noiembrie 2012, Mircea Diaconu, atunci senator PNL, a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa competentă să judece parlamentari.

În 4 decembrie 2012, Mircea Diaconu şi-a înaintat demisia din Senat, iar în 12 decembrie 2012 plenul Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care s-a declarat vacant mandatul de senator al lui Diaconu.

Dosarul lui Mircea Diaconu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 19 martie 2013, trimiterea cauzei la această instanţă, întrucât acesta nu mai era parlamentar.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Mircea Diaconu că, în calitate de director al Teatrului „C.I. Nottara”, ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea unui spectacol de către soţia sa, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, contract în baza căruia s-ar fi realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Potrivit procurorilor, tot în calitate de director al teatrului, Diaconu ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (de autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, au mai arătat procurorii, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la Teatrul „C.I. Nottara”, „după ce anterior aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie”. Potrivit procurorilor, Mircea Diaconu i-a acordat calificative maxime soţiei sale, iar apoi a emis o decizie de promovare a acesteia, act administrativ în baza căruia Diana Lupescu a realizat „un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă”.

Conform probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu ar fi fost realizat un folos material pentru soţia sa în cuantum total de 29.112 lei.

Diaconu şi-a dat demisia din funcţia de director de teatru după ce ANI a anunţat, în ianuarie 2011, că a fost în incompatibilitate.

surse: mediafax.ro, ampress.ro, pesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

41 Comentarii

41 Comentarii

  1. florin

    duminică, 23.03.2014 at 19:18

    Hirtia asta higienica cu care sterge tiranul la *** cind este deranjat …politic .japita asa penala care si-a cumparat postul cu mi si mi de euro ,asa cum a povestit chiar frate-su la tv – **** ASTA NEVOLNICA SI PUTREDA DE VICII BASISTE ARE CURAJUL SA CONTINUIE ATACUL CONTRA LUI DIACONU ! Ba **** o sa vina ea ziua cind TU VEI FI JUDECAT PENTRU CORUPTIE SI TRAFIC DE INFLUENTA ,DE-ABIA O ASTEPT SA TE SCUIP IN OCHII AIA TULBURI DE PRIMATA BASISTA , pe treptele tribunalului !

  2. L Alex Clau

    duminică, 23.03.2014 at 22:24

    soferii de ALBA erau spaima soselelor , dar sa fii pro basescu e prea de tot.

  3. IQ100

    luni, 24.03.2014 at 08:37

    cata ura are omul asta in el…cum impiedica activitatea Justitiei?//presupunand ca ar avea dreptate si Mircea Diaconu nu ar putea candida…vor oameni isa stranga semnaturi…ce e interzis aici??

  4. IQ100

    luni, 24.03.2014 at 08:39

    29000 lei??? 7000 euro????dar o flta??dar padurile??dar Bechtel??acolo nu se sezizeaza nimeni?

  5. IQ100

    luni, 24.03.2014 at 08:40

    Alba asta 24 are legatura cu Digi 24?.adica cu RCS RDS? Kovesi (sotul) ala acuzat de spionaj?

    • moderatorul de serviciu

      luni, 24.03.2014 at 10:39

      @IQ100, nu are nicio legatura. Si la Digi24 este unu Teszari nu Kovesi

  6. ada

    luni, 24.03.2014 at 18:29

    ce mizerabil este antonescu . a pus pe lista pnl numai neveste si amante care nu stiu ce altceva sa faca decat …….. sa candideze . nu au nevoie de oameni sinceri si onesti ci doar de scursuri cu dosare de fraude si delapidari . cred ca vor mai fi inca 100.000 de cetateni care vor avea dosare pentru ca obstructioneaza justitia . asta inseamna pentru ei ca sustii un OM . rusine pnl , pdl si mp . vor sa ne inchida gura si mintea , dar nu vor reusi .

  7. streza florin

    luni, 24.03.2014 at 19:27

    in soerata de mai bine

  8. streza florin

    luni, 24.03.2014 at 19:29

    pentru fonduri europene si locuri de munca

  9. streza florin

    luni, 24.03.2014 at 19:30

    pentru vitoru tineretului

  10. oprea vasile

    marți, 25.03.2014 at 11:57

    Nimeni nu este mai presus de lege !
    Mircea Diaconu, nu a făcut şi nu va face vreodată ceva pentru românia de când a intrat în politică.
    Acum cerşeşte vot şi susţinere ca să fie ales europarlamentar.
    Singurul interes al acestui actoraş de duzină,e că doreşte să fie ales europarlamentar,
    chiar dacă legea nu-i permite,fiind interesat doar de salariu fabulos de mare şi avantaje….
    Nu sun fan al acetui actor şi nici nu i-aş da votul meu că nu merită !

    • gica

      marți, 25.03.2014 at 15:56

      In sfarsit, cineva a spus adevarul! Ce a facut acest actor cat a fost parlamentar? Stie cineva vreun proiect de lege propus de el? Sau vreo modificare de lege? E tot numai interes material si pupincurism! Nu pot sa uit cum lingea monarhia in dos imediat dupa decembrie 89!
      Totusi, ca actor este bun si talentat! Mai bine se tinea numai de actorie!

  11. Apolodor

    marți, 25.03.2014 at 23:34

    Nu spun ca Diaconu e extrem de doxat, insa oricum e muuult mai cultivat decat toata sleahta asta de semidocti de se dau carmuitorii neamului.

  12. Mitica

    miercuri, 26.03.2014 at 11:23

    Aceasta candidatura independenta a dlui Diaconu nu arata decat disperare si este trist ca se preface ca nu intelege de ce liberalii au fost nevoiti sa il retraga de pe lista de candidati pentru Parlamentul European cu toate ca a fost sustinut de PNL pentru postul de senator in 2008 si pentru postul de ministru in 2012 si era gata sa il sustina si anul acesta pentru postul de europarlamentar..Prezenta sa la Antena 3 in preajma unor personaje care nu sunt preocupate decat de propaganda PSD-ista le va lasa multora un gust amar.

  13. mihnea

    miercuri, 26.03.2014 at 11:23

    Candidatura independenta a lui Diaconu,nu arata decat disperare din partea acestuia. Acum se preface ca nu intelege de ce liberalii au iesit de la guvernare si de ce au fost nevoiti sa-l retraga de pe listele europarlamentare . PNL l-a sustinut pe Mircea Diaconu pentru postul de senator in anul 2008, pentru postul de ministru in anul 2012 si il sustinea si pentru postul de europarlamentar in acest an.

  14. Andrei

    miercuri, 26.03.2014 at 11:24

    Diaconu a fost sustinut pentru a ajunge parlamentar in 2008 si ministru in 2012 de PNL. Dupa acestea, toti liberalii il asteapta pe dl Diaconu inapoi in PNL. Din pacat prezenta acestuia la Antena 3 in preajma unor personaje care nu sunt preocupate decat de propaganda pesedista ii va dezamagi pe multi…

  15. Adrian

    miercuri, 26.03.2014 at 11:24

    Poate sa fie si un actor bun in ceea ce face acum.

  16. Alberto

    miercuri, 26.03.2014 at 11:32

    Mircea Diaconu, un actor bun, joaca foarte bine, PNL-ul nu putea sa riste sa aiba o persoana mai putin pe lista de euro-parlamentari, domnul Diaconu cred ca nu uita ca PNL-ul l-a sustiniut in anul 2008 pentru un post in parlament si pentru un post de ministru in anul 2012.

  17. Horia

    miercuri, 26.03.2014 at 11:33

    Domnul Diaconu a fost sustinut de liberali, pacat ca a ales acesta cale.Sa speram ca nu va fi acaparat de partidele “capusa” din Romania, care au nevoie de oameni ca Diaconu pentru imbunatatirea imaginii publice.

  18. maria

    miercuri, 26.03.2014 at 11:38

    Diaconu a fost mereu sustinut de PNL, dar decizia ANI a fost destul de clara si PNL a trebuit sa-si continue drumul. Diaconu ar trebui sa ramana in relatii bune cu PNL, liberalii au avut numai lucruri bune de zis despre el.

  19. Mihai

    miercuri, 26.03.2014 at 11:41

    Mircea Diaconu a fost mereu sprijinit de PNL, si ca parlamentar in 2008 dar si ministru in 2012. Aceasta candidatura independenta poate fi vazuta doar ca o disperare din partea dansului. Liberalii cu siguranta il vor pimi inapoi in PNL, acolo unde ii este locul, insa aparitia sa la Antena 3, in prezenta unor diverse persoane preocupate de propaganda pesedista cred ca ridica un semn de intrebare tuturor.

  20. ramo

    miercuri, 26.03.2014 at 11:43

    PNL l-a sustinut pe Diaconu sa ajunga parlamentar in 2008 si ministru in 2012. Dupa acest experiment, probabil ca toti liberalii il asteapta pe dl Diaconu inapoi in PNL. Din pacate, prezenta dlui Diaconu la Antena 3 in preajma unor personaje care nu sunt preocupate decat de propaganda pesedista, le va lasa multora un gust amar.

  21. Ioana Popescu

    miercuri, 26.03.2014 at 11:44

    Aceasta candidatura independenta a domnului Diaconu nu arata decat disperare si este trist ca se preface ca nu intelege de ce liberalii au fost nevoiti sa il retraga de pe lista de candidati pentru Parlamentul European cu toate ca a fost sustinut de PNL pentru postul de senator in 2008 si pentru postul de ministru in 2012 si era gata sa il sustina si anul acesta pentru postul de europarlamentar. Prezenta sa la Antena 3 in preajma unor personaje care nu sunt preocupate decat de propaganda PSD-ista le va lasa multora un gust amar.

  22. Simona

    miercuri, 26.03.2014 at 11:56

    Diaconu a fost sustinut de liberali in cariera politica. Liberalii isi doresc revenirea lui in echipa si renuntarea la afisari alaturi de persoane ce nu se ocupa decat cu propaganda psd.Liberalii spra sa fie dezamagiti de Diaconu.

  23. liviu

    miercuri, 26.03.2014 at 12:15

    comentarii, pareri…….rahat!!!, nu exista in clasa politica postdecembrista din romanica noastra draga , om mai integru decat Mircea Diaconu, din toate punctele de vedere, familist, profesional, poliic, organizaoric, intr-un cuvant OM ADEVARAT, eu unul as semna pentru el de 100.000 de ori. Singura lui greseala, a intrat in cocina porcilor- poliica. Felicitari maestre, sper sa reusiti.

  24. Marcu G

    miercuri, 26.03.2014 at 12:18

    Mircea Diaconu a avut parte de toata sustinerea PNL pana acum, si pentru parlamentarele din 2008 si pentru postul de ministru in 2012, acuma vad ca inima lui nu era la PNL, dar cu siguranta prezenta lui la Antena 3 in perioada asta de propaganda psdista va fi taxata de populatie.

  25. Vendetta

    miercuri, 26.03.2014 at 12:19

    Din pacate sunt din nou dezamagit de anumiti oameni pe care i-am respectat in PNL si anume de dl. Diaconu care acum se gudura pe langa Antene si Voiculescu…imi pare foarte urat si consider ca e mult sub demnitatea oricarui liberal sa faca asa ceva…si da…I mean it.

  26. Monik

    miercuri, 26.03.2014 at 12:24

    In opinia mea dl. Diaconu este un domn respectabil pe scena teatrului romanesc, dar pe scena politica nu a dat dovada de profesionalism. asa ca pentru un bun mers al treburilor fiecare trebuie sa activeze in domeniul in care se pricepe.

  27. crestinismuli

    miercuri, 26.03.2014 at 12:30

    PNL l-a sustinut pe Diaconu sa ajunga parlamentar in 2008 si ministru in 2012.Dupa acest experiment , probabil ca toti liberalii il asteapta pe dl Diaconu inapoi in PNL .Din pacate,prezenta dlui Diaconu la Antena3 in preajma unor personaje care nu sunt preocupate decat de propaganda pesedista,le va lasa multora un gust amar .

  28. George

    miercuri, 26.03.2014 at 12:35

    Mircea Diaconu a fost sprijinit intotdeauna de PNL si ar fi grozav daca acesta s-ar intoarce in partid dupa alegerile din acest an.

  29. Andrada

    miercuri, 26.03.2014 at 12:43

    Mircea Diaconu a luat-o pe urmele lui Calin Popescu Tariceanu si a aratat aceeasi nerecunostinta fata de PNL. PNL l-a sustinut pe Mircea Diaconu pentru postul de senator in 2008, pentru postul de ministru in 2012 si liberalii doreau sa il sustina si anul acesta la europarlamentare, insa acestia au fost nevoiti s ail retraga de pe lista de candidate pentru Parlamentul European. Gestul pe care l-a facut Mircea Diaconu arata disperarea domniei sale pentru aceasta candidatura la europarlamentare! Este un om de valoare iar liberalii il apreciaza foarte mult, probabil gestul sau a fost influentat de anumiti actori din scena politica si speram ca domnul Diaconu sa vina cu argumente mult mai solide in fata liberalilor si electoratului pentru a-si justifica gestul!! Din pacate, aparitia lui Mircea Diaconu la Antena 3, acolo unde se face propaganda pesedista nu face decat sa scada in ochiii liberalilor si ai cetatenilor!!

  30. Laura

    miercuri, 26.03.2014 at 13:07

    Asa incepe orice dictator sa piarda contactul cu realitatea.In urma cu cativa ani, Ponta il ataca pe Basescu ca isi foloseste consilierii pe bani publici la Cotroceni in scopuri politice .Iata ca Ponta isi foloseste consilierii angajati pe bani publici la Victoria sa fie laudat si prezentat ca un lider respectat,desi romanii cred cu totul altceva.La alegerile europarlamentare si prezidentiale din 2014 ,romanii nu se vor mai lasa pacaliti de personaje precum Ponta sau Basescu.

  31. Oana

    miercuri, 26.03.2014 at 13:17

    PNL l-a susținut pe Mircea Diaconu în 2008 pentru a deveni parlamentar și în 2012 ministru. Toți liberalii îl așteaptă pentru a se întoarce în PNL. Din păcate prin prezența Dânsului la Antena 3, alături de persoane care se ocupă în principal cu propaganda pesedistă, va lăsa multor persoane un gust amar.

  32. Mr X

    miercuri, 26.03.2014 at 15:24

    seful de la ANI sio fi dat demisia?
    Are el cumva voie sa s ebage in libera exprimare a poporului?
    htt p://ww w.ciolanul.ro/ciolanul%20mioritic%20si%20cascavalul.html

  33. kat

    miercuri, 26.03.2014 at 15:36

    Mircea Diaconu este un actor care este apreciat de foarte multa lume, iar liberalii l-au sustinut sa devina ministru si parlamentar, dar aparitia in ultimele zile la Antena 3 in jurul unor personaje politice de alta culoare, ma face sa cred ca e disperat sa apuce un ciolan de ros.

  34. ion

    miercuri, 26.03.2014 at 16:17

    PNL l-a susținut pe Diaconu să ajungă parlamentar în 2008 și ministru în 2012. După acest experiment, probabil că toți liberalii îl așteaptă pe dl Diaconu înapoi în PNL. Din păcate, prezența dlui Diaconu la Antena 3 în preajma unor personaje care nu sunt preocupate decât de propaganda pesedistă, le va lăsa multora un gust amar.

  35. Ana Popescu

    miercuri, 26.03.2014 at 16:26

    Avand in vedere pfaptul ca Diaconu a fost sustinut de PNL si in 2008 si in 2012, iar acum acesta se invarte printre cei de la PSD, cred ca isi va dezamagi alegatorii daca nu se va intoarce in PNL

  36. Anghel

    miercuri, 26.03.2014 at 17:39

    PNL l-a sustinut pe Diaconu sa ajunga parlamentar in 2008 si ministru in 2012. Normal toti vorbesc de cum nu a fost sustinut acum de catre partid, dar lumea uita trecutul. Cireasa de pe tort este prezenta dl. Diaconu la A3 langa multi PSD-isti, poate lumea vede totusi realitatea.. nu tot ce se da la TV. Respect insa pentru ACTORUL M. Diaconu.

  37. Solomon

    miercuri, 26.03.2014 at 17:53

    Mircea Diaconu a fost întotdeauna susținut de PNL, ar fi trebuit sa fie mai înțelegător. Prin atitudinea sa și-a arătat disperarea!

  38. Andreea

    miercuri, 26.03.2014 at 18:44

    Mircea Diaconu a fost un copil rasfațat al PNL. Avea 3 ani vechime în partid și era deja Senator și ministru. El a părăsit partidul, nu partidul pe el. Dar când va renei la PNL, dacă o va face, cum o să se uite în ochii lui Crin, după stagiatura din laboratoarele Antenelor?

  39. maria

    miercuri, 26.03.2014 at 21:05

    PNL l-a sustinut pe Diaconu sa ajunga parlamentar in 2008 si ministru in 2012. Normal toti vorbesc de cum nu a fost sustinut acum de catre partid, dar lumea uita trecutul. Cireasa de pe tort este prezenta dl. Diaconu la A3 langa multi PSD-isti, poate lumea vede totusi realitatea.. nu tot ce se da la TV. Respect insa pentru ACTORUL M. Diaconu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax