Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ANI: Consilier local din comuna Avram Iancu, în conflict de interese. Ar fi votat un proiect în care avea interes personal

Publicat

Un consilier local al comunei Avram Iancu se află în stare de conflict de interese, a constatat Agenția Națională de Integritate (ANI). Acesta ar fi participat la votul dintr-o ședință de Consiliu Local prin care nu a fost de acord cu creșterea chiriei la un spațiu în care funcționa asociația la care era președinte.

Potrivit ANI, Dorel Iosif Chira, în perioada exercitării mandatului de consilier local, ”deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterii,

a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. a comunei Avram Iancu din data de 4 august 2021 privind aprobarea modificării art. 1 din Hotărârii C.L. din data de 10 iulie 2015 și a contractului de închiriere încheiat de Primăria Avram Iancu”.

Agenția precizează că atunci ”s-a aprobat suma de 1.000 lei/lună reprezentând contravaloarea spațiului închiriat Asociației al cărei președinte este persoana evaluată”.

Potrivit sursei citate, consilierul a votat ”împotriva creșterii chiriei pentru spațiul aflat în incinta Primăriei comunei Avram Iancu, spațiu închiriat de asociația mai sus menționată”.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 228, alin (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax