Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ani grei de închisoare pentru cei care agresează cadrele medicale. La Urgenţele din Alba Iulia nu au fost semnalate incidente grave

Publicat

u

upu urgente Persoanele care agresează verbal sau fizic cadrele medicale ar putea fi aspru pedepsiți chiar și cu ani grei de închisoare, potrivit unei propuneri a Sindicatului Sanitas. Din cauza faptului că în prezent pedepsele sunt mai mult simbolice în aceste cazuri, 85% din cadrele medicale din România au fost agresate verbal sau fizic de către pacienți sau rudele acestora.

Cele mai multe astfel de incidente se petrec la Unitățile de Primiri Urgențe unde de multe ori ajung pacienți aflați sub influența alcoolului sau persoane care din cauza triajului și a orelor de stat în așteptare încep să se manifeste agresiv.

La UPU Alba se pare că în ultima perioada medicii nu s-au mai confruntat cu astfel de probleme.
„În ultima perioadă nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Avem și un serviciu de pază care este prezent la diferite urgențe. Totul depinde și de medic și de felul în care pune probleme. Am avut într-adevăr situații în care ne-am pregătit pentru diferite incidente, mai ales în cazurile deceselor unde rudele sunt în stare de șoc și nu vor să conștientizeze cele întâmplate”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Unitatea de Primiri Urgențe Alba, medicul Lucia Filimon.
Referitor la acest proiect, medicul spune că este unul foarte bun, mai ales acolo unde există agresiune fizică.

Proiectul de lege, care are şi sprijinul Ministerului Sănătăţii, ar urma să fie depus în Parlament în cel mult două luni. Până atunci, propunerea va fi popularizată inclusiv în rândul medicilor, care vor fi încurajaţi să-i reclame pe cei care îi agresează fizic sau verbal. Până acum, în cele mai multe astfel de cazuri, autorii au primit doar un avertisment. Dacă agresarea personalului medical ar fi considerată ultraj, atunci fapta va putea fi pedepsită cu amendă sau chiar închisoare, de la şase luni la şase ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax