Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Ani grei de închisoare pentru trei ciobani din Alba, condamnați pentru tentativă de omor. S-au bătut de la o pășune

Publicat


Trei ciobani din Săsciori și Lancrăm au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor. Aceștia au bătut grav alți 2 bărbați în urma unui conflict izbucnit pentru supremația unui loc de pășunat.

Stănuș Valer și Stănuș Andrei au primit câte 8 ani de închisoare, iar un minor, P.G.A a fost condamnat la internare într-un centru pentru minori timp de 5 ani.

Bătaia s-a petrecut în urmă cu 2 ani, pe păşunea situată în zona „Râpa Roşie”. Atunci  cei trei bărbați i-au lovit puternic cu bâtele ciobănești pe alți doi ciobani.

Potrivit IPJ Alba, aceştia s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. Doi dintre ei au suferit leziuni grave şi au ajuns la spital, iar altul a fost reţinut, pentru vătămare corporală gravă.

În scandal au fost implicaţi Valer Stănuş (39 de ani), din comuna Săsciori, Andrei Ilie Stănuş (27 de ani) din Sebeş şi un minor de 17 ani, din Lancrăm, pe de o parte şi Constantin Bebeşelea (64 de ani) şi Ioan Bebeşelea (25 de ani).

Constantin Bebeşelea şi Ioan Bebeşelea au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale.

La 2 ani de la conflict, Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei trei bărbați pentru tentativă de omor, doi dintre ei la câte 8 ani de închisoare iar pe minorul implicat la 5 ani de internare într-un centru de detenție. Mai mult aceștia au fost obligați la plata unor sume de bani pentru despăgubiri morale și materiale.

” Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpaţii Stănuş Andrei Ilie şi Stănuş Valer din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…)  în infracţiunea de vătămare corporală, (…). Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpatul minor Petra Gheorghe Adrian din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…) în infracţiunea de vătămare corporală, (…) condamnă pe inculpatul STĂNUŞ ANDREI-ILIE, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) 4 ani interzicerea drepturilor (…)În baza art. 399 al. 1 Cod procedură penală menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Andrei Ilie.(…) condamnă pe inculpatul STĂNUȘ VALER, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Valer. (…) ia față de inculpatul minor P. G. A., … măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat (…) admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Bebeşelea Ioan şi Bebeşelea Constantin şi obligă inculpaţii Stănuş Andrei Ilie, Stănuş Valer, Petra Gheorghe Adrian în solidar la plata despăgubirilor civile pentru daune materiale şi morale, în favoarea acesteia, astfel: În favoarea părâţii civile Bebeşelea Ioan: – 1910,76 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii În favoarea părţii civile Bebeşelea Constantin: – 630 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii” se arată în decizia Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate