Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Ani grei de închisoare pentru trei ciobani din Alba, condamnați pentru tentativă de omor. S-au bătut de la o pășune

Publicat

Trei ciobani din Săsciori și Lancrăm au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor. Aceștia au bătut grav alți 2 bărbați în urma unui conflict izbucnit pentru supremația unui loc de pășunat.

Stănuș Valer și Stănuș Andrei au primit câte 8 ani de închisoare, iar un minor, P.G.A a fost condamnat la internare într-un centru pentru minori timp de 5 ani.

Bătaia s-a petrecut în urmă cu 2 ani, pe păşunea situată în zona „Râpa Roşie”. Atunci  cei trei bărbați i-au lovit puternic cu bâtele ciobănești pe alți doi ciobani.

Potrivit IPJ Alba, aceştia s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. Doi dintre ei au suferit leziuni grave şi au ajuns la spital, iar altul a fost reţinut, pentru vătămare corporală gravă.

În scandal au fost implicaţi Valer Stănuş (39 de ani), din comuna Săsciori, Andrei Ilie Stănuş (27 de ani) din Sebeş şi un minor de 17 ani, din Lancrăm, pe de o parte şi Constantin Bebeşelea (64 de ani) şi Ioan Bebeşelea (25 de ani).

Constantin Bebeşelea şi Ioan Bebeşelea au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale.

La 2 ani de la conflict, Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei trei bărbați pentru tentativă de omor, doi dintre ei la câte 8 ani de închisoare iar pe minorul implicat la 5 ani de internare într-un centru de detenție. Mai mult aceștia au fost obligați la plata unor sume de bani pentru despăgubiri morale și materiale.

” Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpaţii Stănuş Andrei Ilie şi Stănuş Valer din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…)  în infracţiunea de vătămare corporală, (…). Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpatul minor Petra Gheorghe Adrian din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…) în infracţiunea de vătămare corporală, (…) condamnă pe inculpatul STĂNUŞ ANDREI-ILIE, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) 4 ani interzicerea drepturilor (…)În baza art. 399 al. 1 Cod procedură penală menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Andrei Ilie.(…) condamnă pe inculpatul STĂNUȘ VALER, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Valer. (…) ia față de inculpatul minor P. G. A., … măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat (…) admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Bebeşelea Ioan şi Bebeşelea Constantin şi obligă inculpaţii Stănuş Andrei Ilie, Stănuş Valer, Petra Gheorghe Adrian în solidar la plata despăgubirilor civile pentru daune materiale şi morale, în favoarea acesteia, astfel: În favoarea părâţii civile Bebeşelea Ioan: – 1910,76 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii În favoarea părţii civile Bebeşelea Constantin: – 630 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii” se arată în decizia Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate