Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Ani grei de închisoare pentru trei ciobani din Alba, condamnați pentru tentativă de omor. S-au bătut de la o pășune

Publicat

Trei ciobani din Săsciori și Lancrăm au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor. Aceștia au bătut grav alți 2 bărbați în urma unui conflict izbucnit pentru supremația unui loc de pășunat.

Stănuș Valer și Stănuș Andrei au primit câte 8 ani de închisoare, iar un minor, P.G.A a fost condamnat la internare într-un centru pentru minori timp de 5 ani.

Bătaia s-a petrecut în urmă cu 2 ani, pe păşunea situată în zona „Râpa Roşie”. Atunci  cei trei bărbați i-au lovit puternic cu bâtele ciobănești pe alți doi ciobani.

Potrivit IPJ Alba, aceştia s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. Doi dintre ei au suferit leziuni grave şi au ajuns la spital, iar altul a fost reţinut, pentru vătămare corporală gravă.

În scandal au fost implicaţi Valer Stănuş (39 de ani), din comuna Săsciori, Andrei Ilie Stănuş (27 de ani) din Sebeş şi un minor de 17 ani, din Lancrăm, pe de o parte şi Constantin Bebeşelea (64 de ani) şi Ioan Bebeşelea (25 de ani).

Constantin Bebeşelea şi Ioan Bebeşelea au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale.

La 2 ani de la conflict, Tribunalul Alba i-a condamnat pe cei trei bărbați pentru tentativă de omor, doi dintre ei la câte 8 ani de închisoare iar pe minorul implicat la 5 ani de internare într-un centru de detenție. Mai mult aceștia au fost obligați la plata unor sume de bani pentru despăgubiri morale și materiale.

” Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpaţii Stănuş Andrei Ilie şi Stănuş Valer din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…)  în infracţiunea de vătămare corporală, (…). Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpatul minor Petra Gheorghe Adrian din infracţiunea de tentativă de omor calificat (…) în infracţiunea de vătămare corporală, (…) condamnă pe inculpatul STĂNUŞ ANDREI-ILIE, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) 4 ani interzicerea drepturilor (…)În baza art. 399 al. 1 Cod procedură penală menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Andrei Ilie.(…) condamnă pe inculpatul STĂNUȘ VALER, … la o pedeapsă de: – 8 ani închisoare (…) menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stănuş Valer. (…) ia față de inculpatul minor P. G. A., … măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat (…) admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Bebeşelea Ioan şi Bebeşelea Constantin şi obligă inculpaţii Stănuş Andrei Ilie, Stănuş Valer, Petra Gheorghe Adrian în solidar la plata despăgubirilor civile pentru daune materiale şi morale, în favoarea acesteia, astfel: În favoarea părâţii civile Bebeşelea Ioan: – 1910,76 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii În favoarea părţii civile Bebeşelea Constantin: – 630 lei despăgubiri materiale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii – 70000 lei daune morale, actualizate cu dobânda legală la data plăţii” se arată în decizia Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în localitatea Măhăceni. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit luni seară la o anexă gospodărească din localitatea Măhăceni din comuna Unirea.  UPDATE: Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă pe aproximativ 4 mp la nivelul anexei gospodărești, se intervine în continuare pentru lichidarea acestuia cu o singură autospecială. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine cu două autospeciale pentru stingerea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

De ce ne doare capul primăvara. Ce este astenia și ce alte boli apar în acest sezon

Publicat

d

Aşteptată cu nerăbdare, primăvara vine cu numeroase probleme de sănătate. Este un anotimp cunoscut pentru asteniile asociate numelui său. Însă pot avea de suferit şi cei care au boli cronice, şi cei ale căror organisme sunt slăbite la ieşirea din iarnă. Astenia de primăvară nu este o boală, ci un cumul de stări fiziologice, normale, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii Locali din Alba Iulia vor avea de votat în următoarea ședință de Consiliu Local, documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 metri pătrați, în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader. În cadrul proiectului, opt localităţi vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bani sau tichete de masă pe vouchere de vacanţă nefolosite. Proiect legislativ

Publicat

bani lei monede

Pentru voucherele de vacanţă nefolosite, angajaţii ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani sau tichete de masă. Prevederea este menţionată într-o propunere legislativă iniţiată de un deputat ALDE. Iniţiatorul vrea ca firmele să fie obligate să-şi despăgubească în acest fel salariaţii. El aduce ca argument un studiu GfK, potrivit căruia tichetele valorice reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate