Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ANI: Inspector de la DSV Alba, în conflict de interese. A verificat activitatea unei firme la care administrator era soţia sa

Publicat

Agenția Națională de Integritate anunţă într-un comunicat de presă constatarea conflictului de interese în materie administrativă în cazul unui angajat la Direcţia Sanitară Veterinară Alba. Ioan Dan Ilieş, şef birou la DSV, a făcut un control la o firmă unde asociat era soţia sa.

ANI transmite că Ioan Dan Ilieş a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de inspector pentru siguranța alimentelor din cadrul DSV Alba, a efectuat un control la o societate comercială în cadrul căreia asociat și administrator era soția acestuia, Cornelia Luminiţa Ilieş.

Acesta a încălcat dispozițiile art. 79 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial […]  interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice […]”.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […].

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Angajatul DSV Alba a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ilieş nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cocolinno

    marți, 18.06.2013 at 22:51

    Dati-l ma afara, daca nu cunoaste legea ca doar a dat examen pe post si l-a luat cu nota maxima. Ce zice partidul din care face parte ? Tace ca ……….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax