Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: Neregulile la licitaţiile publice vor fi identificate cu un nou sistem IT, finanţat din fonduri europene

Publicat

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va avea funcţional, până în iunie 2014, un sistem informatic care va emite avertismente în timp real, atunci când apar nereguli în timpul procedurilor de achiziţii publice finanţate cu fonduri europene, a declarat preşedintele ANI, Horia Georgescu.

„Într-o primă fază, toate persoanele implicate în procesele de achiziţii publice, finanţate cu fonduri europene, vor fi monitorizate în timp real şi sistemul, denumit Prevent, va emite avertismente atunci când în timpul derulării procedurilor de licitaţie sunt semnalate rude de gradul I şi II care au legătură cu persoanele implicate în acest proces. Ulterior, monitorizarea se va extinde pentru toate licitaţiile publicate în SEAP”, a spus Georgescu.

Întregul proiect, cu o valoare estimată la 7 milioane de euro, va fi finanţat din fonduri europene.

În luna martie, Georgescu a anunţat că sistemul Prevent va funcţiona printr-o platformă cu o bază de date care va fi integrată atât la nivelul Registrului Comerţului, cât şi la nivelul instituţiilor fiscale, astfel încât să se facă relaţionarea cu persoanele conducătoare de instituţii publice sau implicate în proceduri de achiziţie publică.

În urma unui studiu ANI efectuat în 2012, la care au participat peste 80 de entităţi reprezentate de consiliile locale, municipale şi reşedinţe de judeţ, au fost identificate 78 de persoane, aleşi locali, care au încasat bani publici prin procedura achiziţiilor publice, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 8 milioane de euro.
Sursa: realitatea.net

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax