Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ANI: Primarul din Arieşeni, Vasile Marin Jurj, în incompatibilitate. A avut şi funcţia de reprezentant CL la firma de salubritate

Publicat

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului Vasile Marin Jurj din Arieșeni, pentru că a îndeplinit simultan funcţia din administraţia locală şi cea de asociat din partea CL la “Salubritate Apuseni”.

Starea de incompatibilitate a fost constatată începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Arieșeni și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni SRL.

ANI consideră că primarul nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Primarul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit ANI, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Primarul Marin Jurj declară nu este el reprezentantul legal.„Nu sunt eu reprezentatul legal al firmei. Eu am fost împuternicit doar să semnez actele iar reprezentantul legal este viceprimarul, Mihai Pașca” a declarat primarul Marian Jurj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Robert

    miercuri, 25.09.2013 at 15:45

    Primarul declara ca nu este el reprezentantul legal … ca-i altul si intotdeauna la orice „neregula” mereu e altcineva si nu el. Iar in primaria aia toate sint in neregula si nimeni nu le descopera ca are el grija sa „fie altii reprezentantii legali” a falsurilor pe care el le face. Ca e vorba de bani, ca e vorba de schimburi de terenuri, de paduri si cite si mai cite … Ca oricum are darul de a iesi cu basma curata de fiecare data, bagind pe altii la inaintare dar si fiind ca cei care il controleaza inchid ochii si mai primesc si ei ceva in schimb ca inca mai sint terenuri si mai este padure ……..
    Adevarul este ca e incompatibil din toate puntele de vedere cu functia de primar al Arieseniului pentru ca nu a facut NIMIC pentru comuna Arieseni … Arieseniul e inca o comuna primitiva asemenea celui care o conduce. Si cum e vorba … saraca tara bogata !

  2. Pingback: VIDEO | Primarul comunei Arieșeni, despre faptul că a fost declarat incompatibil: „Am fost împuternicit să semnez în numele consiliului local” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax