Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aniversarea Marii Uniri la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia: Vizite la muzeu și Sala Unirii

Publicat

IMG-20141127-WA0000 În cadrul proiectului „Pe urmele strămoşilor”, având ca parteneri Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic Apulum şi Muzeul Unirii, cu ocazia aniversării a 96 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, elevii au vizitat, joi, Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii. De asemenea, vineri, elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” au fost antrenați în diverse activități, în cadrul temei ”Gând de 1 Decembrie”.

Elevii din clasa a VI-a C de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, alături de prof. Boian Daniel, precum şi elevi din clasele a VI-a şi a VII-a de la Colegiul Tehnic Apulum, alături de profesoarele Nicoleta Dăescu şi Maria Ţibea au vizitat, joi, Muzeul Național al Unirii, gazdă fiind muzeograf Diana Ciugudean. De asemenea, aceștia au vizitat Sala Unirii, expoziţia de portrete ale regilor Ferdinand şi Maria și au văzut documentele Marii Uniri.

Vineri, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, în cadrul activităţii „Gând de 1 Decembrie”, elevi din ciclul gimnazial au fost antrenaţi în activităţi diverse: expoziţie de desene, poezie, eseu şi cântec, pentru o abordare interdisciplinară a acestui eveniment istoric.

Prof. Gomboş Ionel a punctat evenimentele care au dus la înfăptuirea Marii Uniri, elevii Moiceanu Alexandru şi Bozdog Raluca, din clasa a VIII-a C şi Neagoe Emilia din clasa a VI-a A şi-au prezentat creaţiile inspirate de acest moment. Corul şcolii, „Speranţa”, dirijat de prof. Popa Elena, a încântat audienţa cu cântece patriotice și colinde.

Organizatorii evenimentului au fost prof. Boian Daniel, prof. Gomboş Ionel, prof. Furdui Veronica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax