Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANM anunţă prognoza meteo actualizată pentru Florii și Paşte. Vremea își mai revine de Sărbători

Publicat

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a anunțat cum va fi vremea în România în perioada următoare. Prognoza pentru Florii și mai ales pentru Paște este destul de optimistă, iar temperaturile vor fi în creștere.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi de Paște, iar temperaturile se vor situa între 8 și 19 grade, în funcție de zonă. Totuși, izolat, pot apărea precipitații și chiar ninsori.

„După perioada pe care am traversat-o, veștile pe care le avem sunt unele bune. Așteptăm o încălzire a vremii. Este foarte probabil ca anul acesta să se respecte acea tradiție care zice că de Paște vremea este cam cum este și de Florii și așteptăm astfel în ambele zile de sărbătoare, o vreme bună în general, chiar dacă vor mai fi condiții de precipitații, de ploi, iar temperaturile maxime posibil să se situeze în ziua de Paște între 8 și 18 grade.

Sunt temperaturi apropiate de normalul perioadei în care ne aflăm și precipitațiile despre care vă vorbeam posibil să se manifeste mai ales pe partea de sud-sud-est a teritoriului.

Ninsori mai puțin probabil pe acest proces de încălzire, dar până la Paște posibil să mai ningă în zona montană înaltă, în timpul episodului de precipitații pe care îl așteptăm în  prima parte a săptămânii viitoare.

Deci marți, miercuri posibil să plouă pe partea de sud-sud-est a teritoriului, iar în zona montană, mai ales în cea înaltă, se mai ningă și să se mai depună un strat nou, în special în Carpații Meridionali.

Deci, pe ansamblu, posibil ca și de Paște încă să existe un strat consistent în special în zona înaltă”, a spus directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, în emisiunea Decisiv de la Antena 3.

Suntem sub incidenţa unei vremi mai reci.

Acumularea apei în sol este una mult mai bună comparativ cu perioada de vară când, într-adevăr, gradul de torenţialitate a cantităţilor mari de precipitaţii pe segmente scurte de timp nu se termină cu acumularea apei în sol.

Acum, cu siguranţă, chiar dacă vom avea cantităţi de precipitaţii mixte în săptămâna care urmează, solul este cu un deficit de apă, temperaturile nu sunt foarte ridicate, acumularea poate fi una semnificativ mult mai bună comparativ cu perioada de vară.

Din păcate, chiar şi în urma acestui episod autentic de iarnă din perioada 3-5 aprilie când au fost 50-60l/mp în zonele unde am avut cod roşu emis de ANM, rezerva de apă s-a refăcut în stratul de sol 0.20cm în condiţiile în care valoarea lunii aprilie din punct de vedere fluviometric însumează 51,3 l/mp”, informează Elena Mateescu la Digi24.

Vremea pentru următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele patru săptămâni vremea în toată ţara nu va mai avea aspecte extreme. Temperaturile medii vor fi cele normale la mijlocul primăverii, iar precipitaţiile vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării şi în regiunile extracarpatice.

Veşti bune de la meteorologi. Vremea îşi revine şi va fi frumoasă în următoarele patru săptămâni

În săptămâna 10– 17 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 17– 24 aprilie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 24 aprilie – 01 mai, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 01– 08 mai, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, potrivit meteorologilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax