Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANM: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica în următorii ani, la nivel naţional. Vezi cum va fi vremea până la sfârşitul lunii iulie

Publicat

furtuna blocuri fulger

Precipitaţii abundente pe termen scurt, schimbarea majoră a regimului termic de la o zi la alta sunt fenomene meteo extreme care vor deveni mai frecvente în anii următori. Previziunea “sumbră” a fost prezentată de directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Acesta a făcut referire la furtunile şi precipitaţiile în cantităţi importante, dar şi la schimbările bruşte ale valorilor termice, fenomene care s-au manifestat în ultima lună şi jumătate. A amintit că “astfel de semnale au apărut încă de acum 20 de ani, însă ele au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii 10 ani”.

În condiţiile în care temperaturile medii globale vor continua să crească, se aşteaptă o intensificare a acestor fenomene meteo de la an la an, a mai spus Ion Sandu.

Potrivit prognozelor, în lunile iulie şi august se vor înregistra precipitaţii scăzute, fără a fi vorba neapărat de apariţia secetei. (Sursa: realitatea.net)

Potrivit ANM, în Transilvania, până în 11 iulie nu vor fi modificări importante ale temperaturilor diurne. La sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză însă, maximele vor scădea cu aproximativ 2 grade, până la medii de 24 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile cresc din nou, până la valori medii de 27-28 de grade în ultimele zile.

Minimele nocturne vor scădea uşor, de la aproximativ 15 grade în prima dimineaţă până la 11-12 grade în intervalul 14 – 19 iulie. O nouă tendinţă de creştere, cu 2-3 grade, se va resimţi la sfârşitul perioadei de prognoză.

Până în data de 17 iulie, aversele însoţite de descărcări electrice, se vor semnala local, aproape în fiecare zi. După 18 iulie, probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax