Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANM: Prognoza meteo pentru toată luna iunie. Perioadele în care sunt anunțate cantități mari de precipitații

Publicat

ploaie soare vreme

Administrația Națională de meteorologie a transmis prognoza pentru intervalul 5 iunie 2023 – 3 iulie 2023. Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor, precum și a cantităților de precipitații pentru prima lună de vară din acest an.

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Meteorologii au estimat media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mult timp înainte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12.06.2023

Începutul verii se anunță a fi cu zile mai răcoroase în regiunile sud-estice și sud-vestice, față de cum ar fi normal pentru această perioadă și cu temperaturi normale pentru acest interval în restul țării.

„Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval”, au precizat meteorologii.

În săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023 va ploua mai mult față de cât ar fi normal pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice.

„Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale”, au precizat meteorologii, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12– 19 iunie 2023

În săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023 sunt așteptate temperaturi și precipitații normale pentru această perioadă.

„Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 -26 iunie 2023

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023 se anunță a fi una mai călduroasă față de cum ar fi normal în această perioadă.

„Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 iunie – 03 iulie 2023

Și ultima săptămână din iunie și începutul primei din iulie va avea temperaturi ușor peste cele specifice acestui interval.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, au precizat meteorologii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax