Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANPC a încheiat controul de amploare la Blue Air. Se anunță o amendă gigant și cazier comercial

Publicat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a încheiat cercetarea de fond, începută în urmă cu mai bine de două luni, realizată ca urmare a numărului însemnat de reclamații referitoare la serviciile oferite de compania low-cost Blue Air Aviation, sosite la autoritate din toată țara, dar și din UE.

Compania a anulat mai multe zboruri, fără a-i recompensa pe clienți, potrivit reglementările din domeniu, în vigoare la nivel european.

De altfel, pe contul de Facebook al companie este plin de mesaje care reclamă lipsa de reacție a companiei la solicitările de restituire a banilor pentru cursele anulate.

„A venit momentul să primească, de această dată, compania aeriană un bilet din partea autorității noastre, oferindu-le acestora posibilitatea de a contribui la bugetul de stat într-o măsură egală cu cea prin care ei au înțeles să oblige consumatorii să participe la finanțele companiei, fără ca aceștia să-și dea acordul.

În schimbul acestei contribuții, ce va fi substanțială, noi le vom oferi un cazier comercial.

Iar, exact după modelul activității companiei aeriene, nici noi nu o să le dăm banii înapoi și ei vor avea posibilitatea păstrării cazierului!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, citat de Mediafax.

De derularea controlului s-a ocupat o echipă formată din trei comisari ai ANPC care fac parte din grupul de impact la nivel național al comisarilor cu drept de control în toată țara.

Echipa a realizat acțiunea, căreia i s-a adăugat contribuția Centrului European al Consumatorilor România.

Acesta, având ca activitate instrumentarea sesizărilor transfrontaliere ale consumatorilor, a centralizat reclamațiile, pe aceeași temă, sosite din afara granițelor țării.

În acest moment, demersul nu este pe deplin terminat, ANPC așteptând publicarea în Monitorul Oficial a comisiei pentru stabilirea cuantumului amenzii ce va fi aplicată operatorului economic, așa cum prevăd reglementările legale.

Legislația europeană specifică un nivel al amenzilor contravenționale ce pot ajunge până la 2 milioane de euro, în funcție de gravitatea abaterii.

Foto: Blue Air Facebook

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax