Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANPC: Controale în magazine pentru verificarea produselor prezentate drept „Numărul 1 în România”. Amenzi de peste 420.000 lei

Publicat

market

supermarketAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat la nivel naţional, în perioada 11 – 15 ianuarie, o acţiune de verificare a existenţei la comercializare a unor produse ce prezentau pe etichete/ambalaje afirmaţii care pot induce în eroare consumatorii prin folosirea sintagmei „Nr. 1”, se arată într-un comunicat al ANPC.

În  perioada 11 – 15 ianuarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat la nivel național o acțiune de control de verificare a existenței la comercializare a unor produse ce prezentau pe etichete/ambalaje afirmații care pot induce în eroare consumatorii, respectiv „Nr.1 în România”, „Nr.1 în lapte”, „Făina nr.1 din România”, „Nr.1 din 2002 în preferințele românilor”, „Nr. 1 în România după volumul vânzărilor”.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ANPC, în perioada menționată au fost controlați 215 operatori economici, constatându-se abateri la un număr de 134 (~62 %) de la prevederile legale în vigoare privind protecția consumatorilor.

S-a dispus oprirea temporară de la comercializare de produse alimentare, în valoare de circa 293. 000 lei și totodată s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare de produse alimentare, în valoare de 273 lei, care prezentau data durabilității minimale depășită sau caracteristici care le făceau improprii consumului uman.

Au fost aplicate 134 sancțiuni contravenționale constând în 96 amenzi contravenționale însumând 423.000 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor și 38 avertismente.

De asemenea, ANPC a dat exemplul altor produse, precum lapte, salam ţărănesc, salam de Sibiu, smântână sau salam Săsesc în care menţiunea „Nr. 1 în România” nu era acoperită adecvat prin studii, cele menţionate nemaifiind de actualitate sau nu se refereau la produsul în cauză. În alte cazuri nu s-a prezentat niciun document.

sursa: anpc.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax