Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANPC: Românii cu credite bancare reclamă că nu au fost informaţi suficient în momentul semnării contractelor

Publicat

creditRomânii care au încheiat contracte de credit cu băncile reclamă că nu au fost informați suficient la momentul respectiv. Altă nemulţumire este că le-a fost pusă la dispoziție o documentație stufoasă, greu de înțeles pentru un consumator fără cunoștințe în domeniu financiar.

Datele au fost prezentate de Mihaela Manolescu, șef Serviciu Produse și Servicii Financiare, în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

„Din statistica reclamațiilor înregistrate la ANPC nemulțumirile consumatorilor sunt în mare parte referitoare la faptul că în momentul semnării contractelor de credit cât și a celor de card nu au fost informați suficient, recunoscând faptul că le-a fost pusă la dispoziție o documentație stufoasă, greu de înțeles pentru un consumator fără cunoștințe în domeniu financiar.

O altă problemă des întâlnită este aceea că în faza incipientă de acordare a creditelor pașii în vederea obținerii acestora sunt destul de simpli, în unele cazuri doar telefonic, modalitate care poate duce în eroare consumatorul și îl pune în situația de a accepta semnarea contractului la fel de rapid ca și modul de prezentare a condițiilor și termenelor contractuale.

Din păcate aceste aspecte generează confuzii în rândul consumatorilor și de aceea nu este de mirare că după o perioadă scurtă de la contractarea creditului consumatorul formulează reclamații împotriva operatorilor financiari, fiind nemulțumiți și de dobânzi și de comisioanele percepute”, a spus Mihaela Manolescu.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax