Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANRE a ales șase furnizori de ultimă instanță, pentru gaze naturale. Care sunt aceștia

Publicat

gaze, aragaz, ochi aragaz,

Pentru asigurarea continuității în furnizarea cu gaze naturale, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a desemnat 6 furnizori de ultimă instanță.

Astfel, lista furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale desemnați de ANRE este următoarea: Electrica Furnizare SA, Premier Energy SRL, Tinmar Energy SA, Engie România SA, E.ON Engie România SA, OMV Petrom SA și CEZ Vânzare S.A – până în data de 2 ianuarie 2022.

Furnizorii de ultimă instanță preiau clienții de la companiile de furnizare care ies din piață sau își pierd licențele.

Creșterea numărului de furnizori de ultimă instanță

ANRE a adus modificări și completări Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 173/2020, cu scopul creșterii numărului de furnizori de ultimă instanță (FUI) desemnați.

Aceștia trebuiau să aibă și o cotă de piață semnificativă, întrucât furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanță implică o capabilitate operațională și financiară imediată care să le permită preluarea, în situații excepționale, a portofoliilor de clienți ale unor furnizori care din diverse motive nu își mai pot continua activitatea.

Condiție: cotă de piață de cel puțin 70%

ANRE a demarat în data de 8 decembrie un proces de selecţie pentru desemnarea unor furnizori de ultimă instanţă de gaze naturale, în vederea îndeplinirii condițiilor prevăzute la art. 4 alin. (1) din Regulament, respectiv ”un număr de cel puţin 5 FUI, a căror cotă cumulată de piață, calculată prin ponderarea egală a numărului de clienţi finali și a cantității de energie vândute acestora în ultimele 12 luni pentru care ANRE dispune de date în urma activităţii de monitorizare a pieţei gazelor naturale, să fie de minimum 70%”.

În urma procesului organizat în perioada 8 – 14 decembrie 2021, în sedința de astăzi, 14 decembrie 2021, a Comitetului de reglementare au fost aprobate deciziile de desemnare a societăţilor Engie România S.A., E.ON Energie România S.A și OMV Petrom S.A în calitate de furnizori de ultimă instanţă de gaze naturale.

sursă: Mediafax

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax