Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANRE: Distribuitorii de gaze naturale, obligați să accepte pe cheltuiala lor, cererile de racordare ale consumatorilor casnici

Publicat

gaze, aragaz, ochi aragaz,

Extinderile și racordările la curent electric și la gaz vor fi suportate de acum înainte de distribuitori, nu de consumatorii casnici, grație unui amendament al senatorului de Alba Sorin Bumb adoptat în Senat.

Operatorii de distribuţie a gazelor nu mai pot refuza solicitările de racordare la reţea ale consumatorilor, potrivit unui regulament aprobat miercuri de Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, distribuitorul este obligat să asigure, în limita planurilor anuale de investiţii şi în condiţii de eficienţă economică, finanţarea şi realizarea lucrărilor de extindere a sistemului de transport sau de distribuţie în vederea racordării tuturor solicitanţilor aflaţi în perimetrul concesionat.

Informațiile, pe larg

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat Regulamentul privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale, care prevede că operatorii de distribuţie a gazelor nu pot refuza solicitările de racordare la reţea ale consumatorilor, mai mult, că sunt obligați să asigure, în limita planurilor anuale de investiții și în condițiile de eficiență economică, finanțarea și realizarea lucrărilor de extindere a sistemului de transport sau de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în perimetrul concesionat, potrivit DC News.

În cazul clienților finali casnici, contravaloarea lucrărilor necesare realizării racordării la sistemul de distribuție a gazelor naturale se suportă integral de către operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale, până la limita valorii medii a unui racord, stabilită pe baza unei metodologii aprobate de ANRE, în timp ce pentru clienții noncasnici, contravaloarea lucrărilor de racordare, inclusiv a celor de proiectare, se suportă integral de către aceștia.

”Ca urmare a prevederilor noului Regulament solicitanţii, care pot fi consumatorii de gaze naturale, viitorii clienţi finali casnici sau noncasnici, concesionarii serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale, unităţile administrativ teritoriale şi/sau asocierile acestora, dezvoltatorii ansamblurilor rezidenţiale etc. vor beneficia de servicii superioare de distribuţie a gazelor naturale faţă de dispoziţiile legale precedente, ţinând cont de obligaţiile instituite pentru operatorii sistemelor de distribuţie a gazelor naturale şi de posibilitatea participării acestora pentru realizarea activităţii de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale în termene cât mai scurte”, au transmis oficialii ANRE.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 24.02.2022 at 12:33

    A făcut şi Bumb ăsta un mare rahat. Păi dacă îi obligă, nu este clar că aceste costuri se vor regăsi în factură? Deci plătim toţi, care nu avem de-a face cu racordul sau extinderea. Iar decontarea lucrărilor se vor face în termen de cinci ani. Deci când omul are nevoie stringentă de racord, scoate banii, cu ce îl ajută furniorul ? Cu nimic ! Ce se întâmpă dacă nu este despăgubit in termen de cinci ani ? Îl despăgubeşte Bumb din nenumăratele indemnizaţii parlamentare, luate de-a moaca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax