Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANRE: Electrica Furnizare va prelua consumatorii de energie care rămân fără furnizor în septembrie 2021. Ce preț a fost aprobat

Publicat

contor curent

Compania Electrica Furnizare SA a fost desemnată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) drept furnizor de ultimă instanţă (FUI) în luna septembrie, pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, conform unui document al autorității.

Din document reiese că Electrica Furnizare are cel mai mic preț de ultimă instanță aprobat, de 713,4 lei/MWh. Urmează Tinmar Energy (771,3 lei/MWh), E.ON Energie România (902,81 lei/MWh), CEZ Vânzare (1.000 lei/MWh), cele mai mari prețuri avându-le Enel Energie şi Enel Energie Muntenia (ambele cu 1.203 lei/MWh).

„Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus.

În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal.

În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare”, se precizează în documentul ANRE.

Preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport – componenta de extracţie din reţea – TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vasy

    marți, 07.09.2021 at 12:02

    Până în luna iunie, am primit în plicul cu factura de la Electrica furnizare, un alt plic în care mi se cerea să bifez trecerea la ”ceva liberalizat???”…Am bifat stabil 30, dar poșta nu a primit plicul pe care voiam să-l pun recomandat sau cu aviz de primire. M-a trimis să-l pun la cutia de poștă. Nu am avut de ales. Ce să vezi? Lunile care au urmat, m-au taxat tot pe serviciul universal. Nu am mai primit plic gol. Gata. ”M-au liberalizat hoțește”. Poșta, Electrica, etc., lucrează organizat, ca să nu ai vreo dovadă ce ai bifat și ei să iese bama curată. Curată ”liberalizare”. Cui nu-i convine, să facă reclamație ”pe aripa vântului”…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax