Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: Ofertele la energie electrică şi gaze naturale pot fi comparate prin intermediul unei aplicații mobile

Publicat

anre aplicatie

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a lansat recent o aplicație mobilă care permite compararea ofertelor de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale. Aplicaţia ANRE este gratuită şi disponibilă pentru orice utilizator care are acces la magazinele Google Play și Apple Store.

Potrivit ANRE, aplicația mobilă lansată luni permite accesul la comparatoarele de oferte tip de furnizare a energiei electrice si gazelor naturale, precum și la informații din domeniul energiei.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a lansat încă din 2017 un comparator pentru ofertele de furnizare energie electrică şi un comparator pentru ofertele de furnizare gaze naturale.

Comparatoarele au fost dezvoltate pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument independent, echidistant şi noncomercial care să permită compararea preţurilor de furnizare.

Utilizarea comparatorului se face în doi paşi: utilizatorii aleg criteriile de selecţie şi primesc o listă cu ofertele-tip. Dintre toate ofertele-tip introduse de furnizori în baza de date, comparatorul le afişează pe acelea care respectă criteriile introduse de utilizator şi le ordonează în ordinea crescătoare a preţului de furnizare a gazelor naturale aferent fiecărei oferte-tip.

În momentul afişării rezultatelor utilizatorii pot afla şi alte detalii relevante, respectiv câteva condiţii asociate ofertei-tip (termenul de plată, modalitatea de transmitere a facturii, durata contractului şi informaţii privind garanţiile solicitate, după caz), precum şi perioada de valabilitate a ofertei-tip.

Suplimentar, utilizatorul are posibilitatea introducerii unor date pentru comparare, respectiv preţul de furnizare din contractul actual şi consumul anual, situaţie în care se efectuează o comparaţie şi cu costurile sale actuale.

sursa: anre.ro, adevarul,ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax