Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: Preţul curentului electric furnizat populaţiei va scădea cu 1,9%, de anul viitor. Contribuţia pentru cogenerarea energiei, cu 5,81% mai mică

Publicat

bec ANRE a anunţat marţi că estimează o scădere, per ansamblu, cu aproximativ 1,9%, față de anul 2016, a prețului mediu al energiei electrice furnizate clienților casnici, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat valoarea contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență, care este cu 5,81% mai mică, de anul viitor.

Contribuţia pentru cogenerare se stabileşte anual de ANRE şi poate fi modificată semestrial.  Conform cadrului de reglementare aplicabil, valoarea contribuţiei pentru anul 2017 s-a determinat pe baza corecţiei costurilor şi veniturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015, a costurilor şi veniturilor facturate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016 şi a costurilor şi veniturilor estimate a se factura pentru lunile noiembrie și decembrie 2016, transmite ANRE, într-un comunicat.

În urma analizei elementelor din fundamentarea necesară aprobării şi determinarea valorii contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat contribuția pentru cogenerea de înaltă eficiență începând cu 1 ianuarie 2017 la nivelul de 13,01 lei/MWh, valoare cu 5,81% mai mică decât cea care este, în prezent, în vigoare (de 13,81 lei/MWh).

De asemenea, Comitetul de reglementare a avizat tarifele de tip Componenta de piață concurențială (CPC), care vor fi aplicate de furnizorii de ultima instanță  de la 01.01.2017, valoarea acestora fiind redusă față de valoarea tarifelor în vigoare în medie cu 1,6 % la nivel național.

„Luând în considerare reducerea cu 6,47% a tarifelor reglementate la energia electrică aplicate clienților casnici, precum și creșterea procentului de dereglementare la 80 % in semestrul I al anului 2017, conform calendarului de eliminare a  prețurilor reglementate la energia electrică convenit prin Foaia de parcurs din cadrul Memorandumului de Înțelegere semnat cu organismele europene și internaționale, estimăm o scădere, per ansamblu, cu cca 1,9% față de anul 2016, a prețului mediu al energiei electrice furnizate clienților casnici începând cu data de 01.01.2017″, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax