Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANRE: Preţurile la energie vor creşte cu până la 13% de la 1 iulie. Sunt vizați clienții casnici care nu semnat contractele noi

Publicat

contor curent

Peste jumătate dintre clienţii casnici de energie electrică se află în piaţa concurenţială la finalul lunii iunie, iar pentru ceilalţi preţurile energiei active vor creşte cu 3-13% de la 1 iulie.

Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

„Furnizorii aveau obligaţia ca în mai şi iunie să trimită noi informări şi să comunice preţul de la 1 iulie, pentru cei care până la acea dată nu trec în piaţa concurenţială.

Preţurile sunt în creştere, atât pe pieţele angro, cât şi pe cele cu amănuntul.

Pentru cei patru mari furnizori de ultimă instanţă, de la 1 iulie, va fi o creştere între 3 şi 13%, vorbim strict de preţul energiei”, a precizat șeful ANRE, prezent la conferinţa „Energia postcoronavirus”, organizată de Profit.ro, potrivit Agerpres.

Nagy-Bege a mai arătat că, încă din 2019, ţara noastră se confruntă cu un deficit de energie electrică şi am devenit importator net, ceea ce se manifestă din ce în ce mai acut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax