Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: Preţurile la gaze pentru populaţie scad, în medie cu 5 %, de la 1 iulie

Publicat

gaz, aragaz

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a decis, luni, ieftinirea gazelor cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat, informează ANRE.

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE  a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici,  valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume:

  • E.ON Gaz Furnizare România S.A. – 3,71%
  • Engie România S.A. – 7,89%

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

sursa: anre.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax