Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ansamblul Unirii de la Alba Iulia: Lucrări de 12,5 milioane lei pentru podul Marii Uniri și piațetă de ceremonii

Publicat

Lucrările pentru amplasarea Monumentului Unirii au început deja în parcul din Alba Iulia, iar acum Primăria se pregătește pentru amenajarea zonei. În jur de 3 milioane de euro este valoarea proiectului de amenajare a parcului, pentru care se caută constructorul care să termine lucrarea până la data de 1 decembrie 2018, când se sărbătorește Centenarul. 

Cu ocazia Centenarului Unirii din 1918, se dorește construirea Monumentului Unirii, care să fie finalizat până la 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Realizarea și amplasarea în municipiul Alba Iulia a lucrării de artă vizuală de for public – Monumentul Marii Uniri au fost aprobate de Ministerul Culturii prin avizul nr.4/MFP/22.04.2013 și avizul 52/2018.

Realizarea și amplasarea Monumentului Marii Uniri cade în sarcina Ministerului Culturii și Identității Naționale, iar amenajarea pasajului pietonal, a zonelor verzi, inclusiv sistemul de irigații, mobilierul urban, iluminatul arhitectural și ambiental precum și realizarea unei piațete cade în sarcina municipiului Alba Iulia. Se propune realizarea în principal a următoarelor obiective specifice: închiderea inelului auto perimetral, reamenajarea parcului, inclusiv dotările urbane, realizarea piațetei de ceremonii și realizarea podului Marii Uniri.

Documentaţia propune materializarea axului Marii Uniri format din Catedrala Reîntregirii, Podul Marii Uniri (care reface accesul în axul catedralei), Axul Parcului Unirii care va susţine amplasamentul Monumentului Marii Uniri cu realizarea unei piaţete ce va permite desfăşurarea unor ceremonii, fântâna arteziană, Bulevardul Transilvaniei şi biserica cu hram Pogorârea Sfântului Duh.

Podul Marii Uniri va fi cel mai spectaculos element din reamenajarea urbană a zonei. Potrivit proiectantului (BP Străjan SRL), acesta va avea o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri şi va face legătura între Parcul Unirii şi catedrală. Podul va fi construit din metal și va avea o grosime de 50 cm. Partea de călcare va fi din lemn, iar pe margini va avea balustrade din sticlă, cu o înălţime de 1,10 m. De asemenea, acesta va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii (cutii) iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Valoarea acestui proiect este de 12.557.863,11 lei, potrivit anunțului de participare. 

Criteriile pentru cei care vor să se ocupe de această lucrare nu sunt tocmai ușor de îndeplinit.

Ofertantul trebuie să fi executat/dus la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, lucrări similare cu cele care fac obiectul contractului, în valoare cumulată de minim 10.000.000 RON fără TVA. Prin experienţa similară cu obiectul prezentei proceduri de atribuire se înțelege experienţă în domeniul lucrărilor de construcţii/amenajare/reabilitare pentru parcuri/ zone de agreement/zone de promenade/ parcaje. De asemenea, ofertantul va face dovada că a realizat în ultimii 5 ani lucrări de construire/reabilitare/ modernizare/consolidare poduri/pasaje/viaducte în cadrul unuia dintre aceste contracte. Prin formularea „lucrări executate/duse la bun sfârșit” se înțelege: lucrări recepţionate parţial care sunt însoțite de procese verbale de recepţie pentru părţi/obiecte din/de lucrare, dacă acestea sunt distincte din punct de vedere fizic şi funcțional; sau lucrări recepţionate însoțite de proces-verbal la terminarea lucrărilor; sau lucrări recepţionate, însoțite de proces-verbal de recepţie finala. Lucrările trebuie să fi fost executate în ultimii 5 ani, calculați prin raportarea la data limită de depunere a ofertelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. m

    joi, 05.07.2018 at 16:17

    Criterii croite special pentru Elis. Inclusiv prețul😁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax