Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANSVSA începe controalele de sezon. Verificări în trafic, cu poliţişti, la transporturile de animale şi produse alimentare. Despre serviciul de permanenţă

Publicat

camion Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a început, de vineri, controale cu echipe mixte, împreună cu IGPR, în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare, dar și în unitățile de alimentație publică. Serviciul de permanenţă va fi organizat din 1 decembrie, şi în contextul creșterii nivelului de risc pentru pesta porcină africană, după ce boala a fost confirmată în Ucraina.

Începând de vineri şi până pe data de 4 ianuarie 2016, inspectorii ANSVSA de la nivel central şi teritorial vor forma echipe mixte cu reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie, echipe care vor controla atât mişcarea animalelor, cât şi trasabilitatea produselor alimentare, transmite ANSVSA.

O altă măsură este organizarea unui serviciu de permanenţă, în perioada 1 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, la nivelul întregii reţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Această decizie a fost luată pentru a facilita cetăţenilor fie accesul la informaţii, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor. Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creşterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, generat de confirmarea acestei boli în Ucraina.

Ţinând cont de faptul că examinarea cărnii provenită de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie, programul de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic va fi extins înaintea Crăciunului şi va fi conceput pentru ca toţi cetăţenii să poată efectua această testare.

Începând cu data de 7 decembrie, DSVSA judeţeane vor informa publicul despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum şi programul de lucru al acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax