Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANT a retras licența pentru 16 agenții de turism din județul Alba. Nu au putut prezenta poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului

Publicat

turismAutoritatea Naţională pentru Turism a retras, în data de 30 septembrie, licenţa de turism pentru 15 agenții din Alba, pentru că nu au putut prezenta poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau a falimentului. La nivel național  1.384 de agenții si-au pierdut licența de turism.

ANT a precizat că agenţiile au fost notificate în prealabil, o listă fiind făcută publică în perioada martie-septembrie 2016 pe site-ul instituţiei. Mai mult, ANT a trimis personal o a doua înştiinţare către fiecare agenţie de turism în data de 23 august, lista finală a celor care au rămas fără dreptul de a vinde pachete turistice fiind publicată pe 4 octombrie pe site-ul instituţiei.

Acțiunea ANT vine în urma scandalului din acestă vară în care Genius Travel şi-a anunţat clienţii că nu mai pot pleca în concediu întrucât agenţia a intrat în insolvenţă. 147 de turişti au fost păcăliţi, iar paguba totală a ajuns la 136.000 de euro.

Același lucru s-a întâmplat și la Agenția Mareea una dintre cele mai mari companii din industria locală de profil, cu rulaj anual de peste 66 milioane lei, și-a anunțat  clienții că nu le va mai putea onora vacanțele și că va intra în insolvență.

Vezi şi Autoritatea Națională pentru Turism: Mai mult de jumătate din agențiile de turism nu au asigurare. Situația din Alba

În lista celor peste 1.300 de agenții se regăsesc 16 din județul Alba care și-au pierdut licența în data de 30 septembrie. Lista cuprinde 17 agenții din Alba însă două au cerut încă din luna aprilie retragerea licenței.

Cele 15 agenții din  județul Alba sunt:

Alba Iulia SRL – Alba Iulia

Universal Turism – Alba Iulia

Everest Travel – Alba Iulia

Reîntregirea – Alba Iulia

Elmaria Turism & Flower – Câmpeni

Raul Travel – Teiuș

Raul Travel – Aiud

Trascău Turism – Zlatna

Clik Consult – Alba Iulia

Efrim Maria Lucia – Blaj

RC Travel – Blaj

Turista Per Sempre – Alba Iulia

Total Travel – Cugir

Holario – Alba Iulia

Carolina Tour – Alba Iulia

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax