Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Întrebat la finalul unui eveniment dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, Rafila a răspuns afirmativ. Potrivit acestuia, proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor.

„Da, este similar, dacă vreţi, cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.

O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Rafila a mai precizat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax