Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anticorupție cu buget redus: Guvernul taie banii de la DNA cu 6%, iar de la DIICOT cu peste 13%

Publicat

După săptămâni de controverse, proiectul de buget a fost publicat, în cele din urmă. Cei mai mulți bani sunt cheltuiți de către stat pentru asistenta socială și plata salariilor din sistemul bugetar. Cele mai multe instituții au prevăzute bugete mai mari decât anul trecut. Guvernul taie însă fonduri de la DNA și DIICOT.

Bugetul DNA va fi cu 6% mai mic în cursul acestui an. Astfel, acesta va fi de 174,017 milioane lei anul acesta,  față de 185,058 milioane lei anul trecut.

În ceea ce priveste bugetul DIICOT, acesta suferă o diminuare de 13.42%.

Serviciile secrete vor avea bugete mai mari față de anul trecut, cea mai mică creștere fiind la SRI, de doar 4,8 la sută.

Cele mai mari cheltuieli sunt alocate de către guvern pentru asistenta socială și chletuielile cu personal, în cuantum de peste 200 de miliarde lei. La polul opus se afla cheltuielile cu investițiile, preconizate la aproape 46,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape 5 la sută din PIB. Guvernul spune însă că sunt în creștere totuși cu 12,5 miliarde de lei mai mult decât în 2018.

Bugetul este construit pe un PIB de peste o mie de miliarde de lei, o creștere economică de 5,5 la sută, față de 4,5 la sută anul trecut și o inflație medie anulă de 2,8 la sută.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax