Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Antreprenorul Raul Ciurtin din Alba, mutare pe piața imobiliară din Cluj. A cumpărat o fabrică de medicamente, pentru teren

Publicat

Omul de afaceri din Alba, Raul Ciurtin, a făcut o nouă mutare pe piața imobiliară. Este vorba despre o investiție la Cluj, respectiv într-o fabrică de medicamente. Hexagon Retail Properties, controlat de acesta împreună cu familia Dobra și Florin Mariș, a cumpărat ultima fabrică GSK din România, pe terenul căreia intenționează să ridice un mall. 

”Va fi o reconversie a fabricii. În principal vom dezvolta acolo un spaţiu pentru retaileri. Vor fi o demolare parţială şi o extindere“, a spus Florin Mariş, CEO Hexagon, pentru ZF.

“Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan, a fost motivată în primul rând de intentia de diversificare a investițiilor prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail.

Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii și facilități personalizat zonelor rezidențiale care sunt în expansiune în proximitate“, a declarat Florin Mariș, citat de Economica.net.

Construcția fabricii de suplimente a fost finalizată în 2015, iar proprietatea este localizată strategic cu acces la drumul european E81 și autostrada A3 și poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare.

Spatiul constă într-o clădire separată de birouri de 2.000 mp, aproximativ 3.800 mp de depozite formate din camere curate, temperatura controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

Procesul de vânzare a durat putin peste 1 an, iar finalizarea lui a fost marcată în luna decembrie 2021.

De la industria alimentară, la imobiliare

Raul Ciurtin este unul dintre cei mai importanți antreprenori din Alba, care a deținut Albalact. Ulterior, acesta s-a implicat în proiecte imobiliare de anvergură.

Recent, s-a vorbit despre o altă investiție a companiilor controlate de Ciurtin la Cluj: acesta ar fi cumpărat un centru de eve­nimente şi un hotel de cinci stele în care investeşte 10 milioane de euro.

Surse: Ziarul Financiar, Economica.net

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax