Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anul 2015 a fost declarat de Guvern drept ”Anul Veteranilor de Război”. 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial

Publicat

veterani razboiGuvernul a decis miercuri, printr-o hotărâre, ca anul 2015 să fie declarat „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial, informează Biroul de presă al Executivului.

Potrivit notei de fundamentare, în acest an se împlinesc 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial. Din dorinţa de a omagia eroismul ostaşilor români care s-au jertfit în acest conflict, precum şi în semn de recunoştinţă pentru curajul veteranilor de război a fost inițiat proiectul de hotărâre.

”Astfel, având în vedere importanţa şi contribuţia majoră a Armatei române la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a cinsti curajul ostaşilor noştri şi în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul eroilor celei mai mari conflagraţii mondiale, se declară <<Anul 2015 – Anul Veteranilor de Război>>”, se mai precizează în nota de fundamentare.

Totodată, Ministerul Apărării Naționale va organiza o serie de manifestări cultural-artistice și cu tematică specifică în onoarea veteranilor de război și pentru cinstirea eroismului, jertfelor și memoriei celor căzuți în luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, precizează sursa citată.

sursa: agerpres.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax